Eleva școlii noastre, Deaconescu Bianca ( clasa II D – AMG ), relatează despre experiența primelor zile ca bursier European Nursing Module la Universidad Francisco de Vitoria Madrid ( Spania ): 

 

„6 martie 2017

Astăzi, eu și colegele mele din alte țări, ne-am întâlnit cu Alina Renguea, coordonatorul nostru din Madrid. Am stabilit împreună ca programul să se desfășoare în intervalul orar 8.00 – 14.00 și ne-a repartizat pe fiecare pe câte o secție de spital. După ce am stabilit aceste lucruri, ne-a prezentat Universitatea Francisco de Vitoria. M-au impresionat laboratoarele de anatomie și fiziologie extrem de bine dotate și centrele de simulare, unde studenții pot studia. Câteva exemple de simulări: cazul unei femei aflate în travaliu, al unei persoane care nu prezintă semne vitale sau cazul pacienților cu fracturi deschise. Sălile sunt atât de bine dotate încât îți permit să execuți orice tehnică de nursing sau de prim ajutor, să administrezi medicamente sau să realizezi un EKG, iar tot ceea ce faci este înregistrat și poți vedea dacă ai greșit sau nu, învățând din acest lucru. Universitatea deține și o ambulanță, saloane, oficiul asistenților, oficiul medicilor, laborator unde studenții pot efectua disecții. Punctez faptul că acest centru arată exact ca un spital. 

Împreună cu doamna Alina Rengea am vizitat și școala de gătit. Am avut un însoțitor care ne-a arătat ce înseamnă să fii într-o universitate care ocupă locul 3 în lume. Studenții au spații imense unde pot să gătească diferite tipuri de mâncare și să își exerseze abilitățile. 

La 18:30 am plecat de la universitate, însă împreună cu Mina, Lisa și Sophie am decis să ieșim în oraș să ne cunoaștem mai bine. 

 

7 martie 2017

 Prima mea zi la Hospital Universidad del Sureste – m-am trezit foarte devreme deoarece nu voiam să întârzii. Eu și Mina am decis să luăm metroul, iar ceilalți s-au dus cu autobuzul. Pentru că nu știam că trebuie să schimbăm metroul la Puerta de Arganda, am rămas în el, întorcându-ne de unde am plecat. În cele din urmă am ajuns la spital, ne-am întâlnit cu doamna Alina și am ajuns pe secția de Chirurgie.

 Prima operație la care am asistat a fost o mastectomie. Asistenta medicală, care este și mentor, a explicat fiecare procedură, instrumentarul și tehnicile pe care le vedeam. Deși comunicăm într-o limbă străină, reușim totuși să ne înțelegem foarte bine.

 Am asistat și la o intervenție laparoscopică, putând vizualiza colonul. A urmat apoi operația numită uretroplastie și am putut vizualiza cum se realizează anestezia epidurală. 

 După practica din spital, am vizitat Parque de El Retiro, împreună cu Mina.

A fost o zi plină de aventuri. Nu regret că am ales să vin aici. Oamenii sunt foarte dornici să te ajute. Concluzia este:  Madrid – oraș mare, oameni cu un suflet la fel de mare!” 

 prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 126

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes