Ziua 0 – zbor spre (ne)cunoscut!

Am plecat din țară exact cu acest gând “cum va fi?” Știam destul de multe despre echipa din Mediko, despre Germania, despre grupul nostru Erasmus+ (care a început din țară să semene din ce în ce mai mult cu o echipă), dar tot așteptam cu emoții să vedem “cu ochii noștri” cum va fi.

Însă  toate gândurile ni s-au spulberat cu prima întâlnire cu echipa Mediko; ”Bine ați venit” ne-a urat Peter Hirata, managerul Mediko, într-o română parcă învățată special pentru noi.

Am fost împărţiţi în 2 grupe, anul II şi anul III, am mers la reşedinţe, unde am fost întâmpinaţi cu mare bucurie de tot personalul medical (în mare parte din România). Cele 2 reşedinţe Hofheim (anul II) şi Hatershime (anul III) sunt reşedinţe ce au condiţii foarte bune de locuit (seamănă cu un hotel de 3* sau chiar 4*). Ne-au fost prezentate reşedinţele, parte din personalul medical şi seara s-a încheiat cu un scurt tur al oraşului.

Ziua 1 – Luni, 04 aprilie

Ziua a început cu întâlnirea celor două echipe de elevi, anii II şi III, în reşedinţa Florsheim, în care cei de anul II îşi vor desfăşura timp de 3 săptămâni stagiul de instruire clinică. S-au prezentat: fişa postului asistentului medical care lucrează în reşedinţele din Germania, regulile generale de securitate şi protecţia muncii pentru toată perioada de desfăşurare a stagiului de instruire clinică. Programul a fost împărţit pe 4 grupe şi 2 reşedinţe (2 grupe în tura de dimineaţă şi 2 în cea de după-amiază). Cele două grupe de anul III îşi vor desfăşura stagiul de instruire clinică în reşedinţa Hatersheim, iar cele două grupe de anul II în reşedinţa Florsheim.

Avem parte de un personal medical implicat în tot ce înseamnă proiectul Erasmus, de la organizarea meselor pentru elevi, până la stabilirea detaliilor legate de instruirea clinică şi chiar până la asigurarea că elevii beneficiari au parte şi de experienţa culturală, nu doar profesională. Se vor organiza excursii, vizite la diferite obiective turistice şi seri sociale cu personalul medical şi cu bătrânii aflaţi în reşedinţe. Sunt mulţi români care fac parte din staff-ul Mediko. Am întâlnit de la oameni care lucrează aici de o luna, până la persoane care sunt deja de 3 ani. Am înţeles ce dificultăţi întâmpină ei, care sunt avantajele job-ului într-o reşedinţă.

Cea mai mare provocare rămâne însă limba. Aici, personalul medical are voie să vorbească doar în limba germană.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 159

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes