SCHIMBUL ENM – ZIUA II: Vești noi din Leiden, Madrid și Namur

 

Ana Maria Beldie – Leiden, Olanda.

Team Osdorp – Community Healthcare

Clipboard01

Ramona Taus si Andreea Pamfil in Madrid, Spania (Universidad Francisco de Vitoria). Astazi au fost la ora de anatomie in camera de disectie.

Clipboard02 

Clipboard03

Mihai, elevul scolii din anul II este in Namur, Belgia si ne trimite cateva imagini din prima zi a stagiului clinic.

Clipboard04 

 Clipboard05

 Rezerva salon

 Clipboard06

George Niculcioiu și Daniela Chirtoiu ne transmit din Antwerp, Belgia, că au petrecut cea de-a doua zi a schimbului de experiență în spital, unde au discutat pe marginea unor planuri de îngrijire cu echipa de elevi însoțitori a școlii gazdă.

 


 

 

SCHIMBUL ENM – ZIUA I: Start la Schimbul ENM!

 

Schimbul European Nursing (ENM) Module de primăvară a debutat cu întâlnirea dintre elevii noștri și studenții sosiți din Norvegia și Spania.
Aceștia au primit primele daruri sub forma mărțișoarelor realizate de elevii SPSCD. Cu această ocazie au aflat de tradiția românească conform căreia, pe 1 martie, se dăruiește un simbol al primăverii –  mărțișorul.
Au urmat două prezentări, prima a fost despre țara noastră, care le-a stârnit curiozitatea și în același timp dorința oaspeților noștri de a vizita România. Cea de a  doua a oferit o imagine de ansamblu asupra sistemului de sănătate românesc și informații despre școala noastră.
D-na prof. Larisa Bănică a vorbit apoi despre programul din următoarele două săptămâni, ce va cuprinde: instruire clinică în Spitalul Universitar Elias, Spitalul Clinic Colțea, Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu”, Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, Spitalul Clinic Cantacuzino , Clinica Medicover, Căminul de bătrâni „Reședința Victoria”. Oaspeții noștri vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii, membri ai Clubului ENM.
De asemenea, vor avea ocazia să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului etc.
Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.
Întrebați despre așteptările pe care le au de la acest schimb de experiență, studenții străini ne-au răspuns:
Stein Magnus Wroldsen (Norvegia): „Vreau să văd ceva nou, ceva diferit de Norvegia. Nu am mai fost în România, este o nouă provocare! Mi s-a părut cea mai interesantă țară atunci când a trebuit să aleg unde să plec pentru schimbul de experiență.”
Lise Grundt (Norvegia): „Sunt interesată de diferențele dintre sistemul de sănătate din România și cel din Norvegia. Vreau să văd cum se desfășoară instruirea elevilor voștri în spital. Nu știu foarte multe despre România, sunt încântată să mă aflu aici și în același timp foarte curioasă să aflu cât mai multe despre țara voastră.”
Saraya Álvarez ( Madrid – Spania ): „Doresc să aflu mai multe despre România, să cunosc oameni noi, să interacționăm.”
Jordi Vercher Calafat ( Tarragona – Spania ): „Mă interesează să aflu mai multe despre sistemul de sănătate din România. De asemenea, vreau să cunosc tradițiile voastre, mâncarea, fiindcă am auzit că este foarte bună!”
Miriam Martín ( Vittoria – Spania ): „Am aflat anumite informații despre România de la colegii mei, care au fost anul trecut în schimbul ENM. Mi-au spus ca este o țară diferită de Spania, că aveți tradiții interesante și că voi avea multe de văzut.”
Cu această ocazie s-a realizat un prim contact al elevilor noștri cu studenții din cele două țări. S-au stabilit legături și s-au descoperit afinități.

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 67

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes