Claudia Săndulescu și Balaș Octavian, aflaţi în schimbul de experienţă ENM din Italia, au desfăşurat prima zi de practică în Spitalul „Santa Maria” din Reggio Emilia, pe secțiile: chirurgie oncologica și neurologie.

{gallery}stories/2015/jurnal-enm-italia-2{/gallery}

 


 

 
Ziua a V-a zi de practică pe secția UTIC (Unitate Terapie Intensiva Cardiologica)  din spitalul Sânta Maria Nuova, Reggio Emilia.

 

„Astăzi ne-a însoțit asistentul de pe UTIC Jurgen să vedem secția  și ne-a explicat intervențiile și procedurile specifice pentru peacemaker, coronarografii, ecotransofagii, montare stent. Am intrat în fiecare salon și ne-au explicat afecțiunile, problemele de dependența și tratamentul fiecărui pacient. A fost o zi plină de lucruri noi, am cunoscut oameni valoroși, deasemenea am legat prietenii frumoase”, ne spun Claudia Săndulescu și Octavian Balaș. 

{gallery}stories/2015/jurnal-enm-italia-3{/gallery}

 

 


 

 

 

Ziua a VI-a în sectia Cardiologie Hemodinamica.

 

 
„Este o secţie unde se efectuează intervenții de angioplastie(stent), peacemaker provizoriu, peacemaker permanent dar nu și by pass. Este o secție de primiri urgente unde ajung pacienții direct cu ambulanța, informațiile despre pacient fiind transmise din ambulanță prin computerul conectat  la această secție. Am participat în sala operatorie la o coronarografie, o angioplastie și la o urgență gravă cu eacemaker provizoriu pt stabilizare. Asistenta ne-a explicat toate manevrele efectuate atât de doctori cât și de asistentele medicale. Deasemenea am și ajutat la ducerea  pacienților pe salon după intervenție sau predarea lor la ambulanță pentru a fi transportați la spitalul din care au venit. 

 

 

A fost cea mai interesantă experiență de până acum! Am observat că este foarte important ca asistenții să comunice cu doctorii ca o echipă unită. Aici toți sunt foarte buni prieteni renunțându-se complet la formulele protocolare, lucru care se întâmplă în tot spitalul.”

 

 

{gallery}stories/2015/jurnal-enm-italia-3/1{/gallery}

 


 

 

Ultima zi în Secţia UTIC Cardiologie.
 

„Este a doua oară când suntem pe această secție. De această dată am intrat în fiecare salon cu asistentul Jurgen, care ne-a explicat afecțiunea fiecărui pacient, apoi am vorbit cu pacienții care ne-au împărtășit suferințele lor și totodată au lăudat comportamentul și profesionalismul medicilor și al asistentelor. Am rămas profund impresionați de tot ceea ce se întâmplă aici și suntem nerăbdători să va împărtășim și vouă frumoasa noastră experiență.”

 

{gallery}stories/2015/jurnal-enm-italia-3/2{/gallery}

 

{gallery}stories/2015/jurnal-enm-italia-3/3{/gallery}

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 166

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes