Angelo Pătrașcu, elevul Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”, anul II, calificarea asistent medical generalist, participă în cadrul programului de schimburi al Modulului European de Nursing în Suedia timp de două săptămâni. 

”Schimbul meu ENM a început în data de 10 octombrie cu o scurtă vizită în cadrul Universității Orebro, Suedia. Am avut ocazia să întâlnesc profesori și elevi care pentru două săptămâni mă vor ajuta să cunosc cât mai multe despre profesia de asistent medical în Suedia.

De astăzi (n.r. ieri, 11 oct) am început stagiul de instruire clinică, pe secția de nefrologie, conform anului meu de studiu (II). Aici mă aflu sub supravegherea unui asistent medical care mi-a acordat permisiunea de a măsura tensiunea arterială a pacienților, de a le acorda îngrijri de bază pacienților, de a administra medicamente”, a declarat Angelo Pătrașcu încântat după primele zile.

Universitatea Orebro care îl găzduiește timp de două săptămâni pe Angelo are un număr de circa 15000 de studenți în cadrul a 80 de programe de studii universitare și master, care includ circa 600 de cursuri. Universitatea Orebro cooperează cu comunitatea locală și regională, precum și cu organizații naționale și internaționale, partea de cercetare situându-se în prioritățile universității. Acest mare centru universitar din Orebro se află la circa 2-3 ore de parcurs din capitala Suediei, Stockholm.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 203

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes