12 MARTIE 2015 – Căminul de bătrâni „Reședința Victoria”
 
Studenții spanioli și norvegieni participanți la Schimbul ENM din martie 2015 au vizitat Căminul de bătrâni „Reședința Victoria” în ultima zi de practică a stagiului de instruire. Echipa de elevi și studenți a fost însoțită de prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai.
„Ne-am bucurat nespus de momentele petrecute împreună, obiectivele acestei întâlniri fiind îndeplinite cu succes”, a afirmat dl. Cornel Topuzaru, Președinte al centrului și totodată elev al școlii noastre anul I, calificarea Asistent Medical Generalist:
„Le-am prezentat oaspeților străini dar și echipei de elevi și profesori ai școlii noastre care i-a însoțit, procedurile și organizarea internă a centrului nostru, ca model de bune practici pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în sectorul privat. 
Feed-back-ul pe care l-am primit din partea lor a fost unul pozitiv și ne-am bucurat atât de aprecieri cât și de opiniile lor de îmbunătățire”, a mai spus Cornel Topuzaru.
În cadrul vizitei, atât persoanele vârstnice cazate la Reședința Victoria, cât și vizitatorii au avut parte de o întâlnire cu adevărat specială. „Momentele artistice organizate spontan au dezlănțuit o energie și o bucurie de a fi împreună la care nu ne-am așteptat. Cu sigurantă, studenții străini vor avea ce povesti în țările lor despre ospitalitatea românilor și dorința de viață a persoanelor vârstnice de la Reședința Victoria”, au spus prof Cristina Costache și Cornel Topuzaru. „Mulțumim tuturor participanților la acest eveniment! Implicarea fiecărei persoane și dorința de reușită au încununat cu succes momentele petrecute împreună!”
3-600p 
 
4-600p 
 
5-600p 
17-600p
 

11 MARTIE 2015 – Spitalul de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”
 
 
Marina Fernandez de Troconiz, Miriam Martín, Andrea Sánchez şi Amaia Ximenez din Vittoria ( Spania ), împreună cu prof. de nursing Raluca Brad și eleva Estera Barbu ( II J – AMG ) au participat la stagiul clinic în Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Studentele din Spania au fost impresionate atât de cazurile deosebit de grave întâlnite în Clinica de Arsuri și Chirurgie Plastică, dar mai ales de puterea și profesionalismul celor care lucrează acolo. Au vizitat de asemenea Secția de Ortopedie și ATI. „Orele petrecute în compania cadrelor medicale deosebit de amabile ne-a permis să aflăm informații interesante și impresionante despre cazurile de pe secțiile pe care le-am vizitat. A fost emoționant!” – au declarat studentele din Spania.
DSC08977 600p
 
DSC08981 600p
 
DSC08984 600p
 
 
 
 

 
10 MARTIE 2015 – Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”
 
 
Ziua de miercuri a celei de-a doua săptămâni a schimbului ENM le-a oferit celor 10 studenţi străini ocazia de a vizita Centrul „TREPTE”,  un serviciu de zi pentru persoane cu probleme severe de sănătate mintală, ce funcţionează în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, ca structura distinctă.

 

Studenţii străini au fost însoţiţi în această activitate de prof. Cristina Costache şi 3 elevi ai şcolii noastre din Anul I şi II AMG.

 

„Doamna psih.Alina Anca ne-a făcut o prezentare a activităţilor centrului şi fiecare din beneficiari şi-a prezentat afecţiunea şi experienţa în cadrul acestui centru. A fost o discuţie deschisă între elevii noştri şi beneficiarii centrului, despre integrarea lor în această comunitate care funcţionează ca o mare familie şi activităţile petrecute acolo. Terapia prin muzică şi artă a reprezentat un element de noutate pentru studenţii străini şi au fost deosebit de încântaţi să constate efectele benefice ale acestor metode”, ne-a spus doamna prof Cristina Costache.

 

 

Centrul „TREPTE” oferă o gamă largă de programe care au ca obiectiv comun reabilitarea psiho-socială a persoanelor cu probleme severe de sănătate mintală, precum
–  Evaluare psiho-socială;
–  Grupuri de psiho-educaţie pentru beneficiari şi familiile acestora;
–  Educaţie pentru sănătate (grupuri de nutriţie, educatie sexuală);
–  Psihoterapie individuală şi de grup (terapie cognitiv-comportamentală);
–  Antrenament al abilităţilor practice şi sociale;
–  Activităţi de grup ocupaţionale, expresive şi de mişcare;
–  Grupuri de self-help;
–  Activităţi recreative şi de week-end.

01 1000p

20 1000p

02 1000p

03 1000p

04 1000p

05 1000p

07 1000p

 

 


 

Sfârșitul primei săptămâni ….

În ultimele zile ale primei săptămâni din stagiul de instruire clinică, oaspeții noștri au participat la prima sesiune de reflection time în cadrul școlii, unde au fost punctate aspecte legate de asemănările și diferențele sesizate între sistemele de sănătate, de procesul de îngrijire din spitale, de dotarea acestora. De asemenea, s-a discutat despre relația asistent medical – pacient.  Cei 10 studenți au rămas impresionați de munca susținută pe care o desfășoară asistenții medicali, dar și de pregătirea elevilor școlii, ce au fost activi și implicați în acest program. Au avut ocazia de a asista la diferite tehnici și investigații în Spitalul Clinic Colţea, Maternitatea Polizu și Spitalul Universitar de Urgență Elias.

Maternitatea Polizu

2

3

 

Spitalul Coltea

9

 

10

11

12

 

Spitalul Universitar Elias

4

 

După o săptămână intensă de instruire clinică, weekendul este rezervat cunoașterii tradițiilor și obiceiurilor românești. Studenții din Norvegia, însoțiți de elevii școlii, Mihaela Tihan și Eduard Despinoiu (I i – AMG), au pornit sâmbătă dimineața în explorarea munților. Vor vizita Castelul Peleș, Castelul Bran, Cetatea Râșnov și orașul Brașov. Studenții din Spania au ales în schimb

să-și petreacă weekendul în București.

De luni începe cea de-a doua și ultima săptămână a schimbului din martie. Studenții vor merge în stagiul de instruire clinică în Spitalul Clinic Cantacuzino, Spitalul de Psihiatrie „Al. Obregia”, Reședința Victoria (elderly care – Asociația Suflete în Etate), dar și în spitalul privat Medicover.

 

 

Luni, 09 martie

 

Cele 4 studente din Vitoria, Spania au mers astazi in Spitalul Cantacuzino, sectia maternitate pentru stagiul de instruire clinica, insotite de elevii scolii si de dna Ionescu Veturia.

1

 

2

3

4

 

Eliasangela, Lise, Maria din Ostfold Norvegia si Saraya din Madrid, Spania au mers insotite de dna prof. Cristina Costache si de elevii scolii in Spitalul de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu.

5

 

6

 

7

 

8

 

 

Spitalul Colțea

Stein Magnus Wroldsen (Norvegia) și Jordi Vercher Calafat (Tarragona – Spania) au vizitat Spitalul Colțea, însoțiți de prof. Raluca Brad și elevi ai clasei II B – AMG, aflați în această perioadă în stagiul clinic. Mai întâi cei doi studenți au dorit să vadă vechea și frumoasa Biserică Colțea, ocazie cu care au aflat și câteva detalii despre credința și unele tradiții ale noastre. A urmat apoi vizita în spital. „Arată ca un muzeu! – au exclamat cei doi oaspeți. „Deși este cel mai vechi spital din București, este o clădire foarte frumoasă, luminoasă, spațioasă, iar echipamentele sunt noi!” – ne-a declarat Stein Magnus. Secțiile vizitate au fost: Hematologie, Oncologie, O.R.L., Chirurgie, Laboratoarele de analize. Cei doi au avut ocazia să comunice cu pacienții, au asistat la efectuarea unor pansamente, au aflat detalii despre efectuarea analizelor de laborator și informații despre sistemul nostru de sănătate, în general. „A fost o dimineață foarte plină și interesantă! Nici nu știm când a trecut timpul!” – a declarat Jordi Vercher.

DSC08969 1000p

DSC08972 1000p

 

DSC08974 1000p

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 294

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes