Viața este despre puterea de a decide, despre a învăța. Să știi să mergi mai departe chiar și atunci când lucrurile par de neclintit. Se spune că un Om puternic nu este acela pe lângă care trece un glonț, ci acela care, rănit fiind, apasă pe rană până la destinație. De fapt, asta e viața în profunzimea ei. Trebuie să știi să jonglezi cu durerea, pentru ca la distanță de o zi să fii pregătit să râzi cu gura până la urechi pentru fericirea ta.

Daca ar trebui sa mă gândesc la ce m-a determinat să aleg acest drum care mă duce la profesia de asistent medical, cred că în primul rând este dorința de a face bine. Cred că știință fără Dumnezeu, fără credință nu se poate. Eu mă simt un om binecuvântat cu o misiune. Într-o lume plină de ură, tu să fii iubire, așa îmi strigă conștiința.

Am ales să fiu asistent medical din tot sufletul. De fapt, ce îți rămâne la șfârșitul zile atunci când pui capul pe pernă și ești doar tu cu tine? Probabil că doar bucuria că ai reușit să faci ceva pentru cineva pe care nu îl consideri familie. Însă, dacă vorbim de „familie” trebuie să știm că prin alegerea profesiei de asistent medical, devenim cu toții o familie, pentru că avem un scop comun: acela de a face bine necondiționat tuturor „fraților” noștri.

Viața este atât de frumoasă, trăiești atât de fericit atunci când frustrarea și invidia sunt înlocuite de apreciere, empatie, iubire față de oameni. Cred ca acestea sunt câteva dintre calitățile pe care trebuie să le dețină un om. Buna sa pregătire, cunoștințele, experiența îl transformă pe acest Om într-un un asistent medical complet.

Încă din copilărie suntem întrebați ce ne dorim să devenim când suntem mari. Răspundem: pompier, altul polițist, alții doctori. Cei mai mulți reușim, alții ne îndreptăm spre alte meserii, însă în sufletul nostru nu putem depăși dezamăgirea că nu am reușit să ne împlinim dorința sufletului nostru de copil.

 

Cekin Selin – Stela (clasa I G – AMG) – Premiul de originalitate – Concursul „Fii mesagerul profesiei medicale –  #EchipaCareConteaza”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 187

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes