Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” organizează marți, 6 iunie 2023, Conferința „Carnet de Părinte de Elev”, o dezbatere despre educație, valori și responsabilitate cu doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în educație: Psiholog Prof. Univ. Dr. Dragoș Iliescu și  Sociolog Dr. Gelu Duminică, Cadru Didactic Asociat la Universitatea din București, alături de Eduprenor Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu și moderatorul Cati Lupașcu, Redactorul Șef al Revistei Cariere.

Evenimentul găzduit de Hotel Novotel este dedicat părinților care doresc să descopere pârghiile prin care copiii lor pot fi sprijiniți pentru a-și descoperi adevăratul potențial. Vom așeza pe masa discuțiilor concluzii ale unor cercetări științifice, subiecte sensibile sau fierbinți, întrebări esențiale sau incomode, dar și modele de educație modernă, ancorate în noua realitate. Alături de noi, reprezentanții Editurii Publica ne vor aduce în atenție o serie de cărți despre educație, printre care și titlul „Tu, Copilul tău și Școala – Cum să ajungi la cea mai bună educație” de Sir Ken Robinson și Lou Aronica.

 „Calitatea de părinte aduce o serie de responsabilități în educarea generației viitoare. Dovezile științifice arată consecințe pozitive în abordarea STEM pentru elevii de astăzi / viitorii adulți., afirmă Psihologul Dragoș Iliescu, Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Cu o experiență vastă în domeniul evaluării, Dragoș Iliescu va pune în balanță avantajele oferite de abordarea STEM, „talentul înnăscut” și competența dobândită, diferențele de gen în abordarea STEM și va prezenta metodele prin care părinții pot dezvolta și sprijini interesul copiilor lor în STEM.

 Prof. Gelu Duminică, Doctor în Sociologie va răspunde întrebărilor despre ce putem și ce trebuie să facem pentru a fi parte a unei școli în care fiecare copil are dreptul să ajungă la nivelul său maxim de dezvoltare.

„Diferența între a eșua și a reuși stă în puterea ta de a strânge din dinți. Cred asta cu tărie, nu de alta însă am simțit-o pe propria piele. De mult prea multe ori confundăm „strânsul din dinți” / ambiția cu lupta cu ceilalți (competitori) când, de fapt, ideea principală este cea a „luptei” cu tine însuți. Despre cum sădim încrederea, stima de sine, reziliența și respectul în niște copii care vor deveni adulți cu stimă de sine.”

Președinte al Complexului Educațional „Dr. Mioara Mincu”, eduprenorul Alexandru Ioan Mincu va prezenta un model de implementare a celor mai bune metode și practici de educație din învățământul modern.

„Vom discuta cu cărțile pe față despre tine (părinte implicat în educația copilului tău), copilul tău și școala pe care o alegi să se ocupe de formarea lui. Vom vorbi despre sustenabilitate ca parte din leadershipul și viziunea pregătirii unui om pentru condițiile viitoare ale unei lumi necunoscute.”, a spus Alexandru Ioan Mincu. 

 Evenimentul va fi organizat marți – 6 iunie, începând cu ora 17.00, în Sala Paris a Hotelului Novotel.

 

Liceul Teoretic „Dr.Mioara Mincu” – Profil Real, Specializarea Științe ale Naturii – Formează tineri informați și pregătiți să facă alegerile corecte în ce privește calea spre carieră. Programul de pregătire respectă curriculum național și include pregătire lingvistică cu certificare ȋn UE și pregătire ȋn informatica aplicată cu certificare ECDL. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul: www.liceulmincu.ro și pagina de Facebook.

 

Ramona Bandrabur 

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, Director Comunicare

T: 0767- 787- 487| E-mail: ramona@liceulmincu.ro | W: www.liceulmincu.ro  

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 470

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes