Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) găzduiește în fiecare an Ziua Internațională a Asistenților Medicali, pe 12 mai, pentru a marca aniversarea nașterii lui Florence Nightingale și pentru a sărbători realizările asistenților medicali din întreaga lume.

Investițiile în asistența medicală și respectarea drepturilor asistenților medicali sunt elementele cheie ale temei Zilei Internaționale a Asistenților Medicali în 2022: Asistentul Medical – O voce care să conducă – Investește în asistența medicală și respectă drepturile asistenților pentru a asigura sănătatea globală.

ICN orientează atenția comunității internaționale din domeniul sănătății și a factorilor de răspundere spre construirea unor sisteme de sănătate rezistente, de înaltă calitate, care să răspundă nevoilor indivizilor și comunităților acum și în viitor.

ICN a lansat, de asemenea, o compilație de studii de caz susținute de asistenții medicali din întreaga lume pentru a prezenta activitățile inovatoare pe care aceștia le fac în fiecare zi. Aceste povești, care au fost evidențiate pe site-ul ICN și pe site-ul IND (www.icnvoicetolead.com) pe tot parcursul anului, reflectă munca asistenților de a-i îngriji pe cei cu COVID-19 în timpul pandemiei, dar și îngrijirile acordate pacienților cu alte afecțiuni. De la naștere până la moarte, de la boli netransmisibile până la boli infecțioase, de la probleme de sănătate mintală până la afecțiuni cronice, în spitale, comunități, asistenții oferă tuturor îngrijiri holistice accesibile, centrate pe persoană.

COVID-19 a dezvăluit punctele slabe cauzate de investițiile insuficiente în sistemele de sănătate din întreaga lume. Tema anului 2022 demonstrează nevoia de a investi în asistența medicală, de a construi o forță de muncă rezistentă, înalt calificată și de a proteja drepturile asistenților medicali pentru a transforma sistemele de sănătate astfel încât să satisfacă nevoile indivizilor.

Președintele ICN, dr. Pamela Cipriano, a spus: „Asistenții au suferit enorm de-a lungul pandemiei. Au fost expuși permanent la virus, s-au confruntat cu atacuri din partea publicului, au avut sarcini extreme și continuă să fie subfinanțați și subevaluați. Dacă guvernele continuă să amâne investițiile în forța de muncă din domeniul sănătății, aceasta va fi în detrimentul sistemelor de sănătate de pretutindeni. Nu există sănătate fără forța de muncă din domeniul sănătății!”

sursa: https://www.icn.ch/news/investing-nursing-and-respecting-nurses-rights-key-themes-international-nurses-day-2022

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 131

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes