Demarează programul „INVESTEŞTE ÎN TINE“. Tinerii cu vârsta de până la 26 de ani pot lua credite de cel mult 40.000 de lei, durata creditului fiind de maximum zece ani, inclusiv perioada de graţie de maximum cinci ani.

 

Tinerii care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor au şansa de a lua credite fără dobândă de până la câteva zeci de mii de lei. Măsura se regăseşte într-o Ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial. Concret, garanţia statului va fi de 80%, iar dobânda va fi subvenţionată de către stat.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „INVESTEŞTE ÎN TINE” a fost publicată de curând în Monitorul Oficial şi se aplică din momentul publicării.

Potrivit acesteia, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani şi fără venituri vor putea solicita credite fără dobândă de până la 40.000 de lei. Programul se va adresa tinerilor fără un loc de muncă sau care sunt încă în perioada studiilor. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, şi anume a cheltuielilor legate de educaţie, sănătate, cultură, sport şi altele.

Durata creditului ce va putea fi contractat de către tinerii de până la 26 de ani va fi de maximum zece ani, inclusiv perioada de graţie de maximum cinci ani.

 

Linie de credit 

Pot beneficia de acest program şi persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani care sunt în sistemul de învăţământ sau care urmează cursuri de reconversie profesională. Aceste persoane pot beneficia de credite de 35.000 lei. Mai mult, toţi beneficiarii pot beneficia în plus de 20.000 de lei dacă sunt angajaţi sau se angajează în timpul derulării programului.

Potrivit Guvernului, actul normativ va avea un impact favorabil în integrarea tinerilor pe piaţa muncii şi creşterea ocupării cu circa 10 mii persoane anual.

Rata dobânzii pentru creditul acordat, precum şi cheltuielile privind comisioanele de analiză şi de gestiune a garanţiilor vor fi suportate din bugetul de stat, prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului.

Împrumutul se va acorda sub formă de linie de credit şi tragerea treptată din aceasta se face în funcţie de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proforme.

Creditul se acordă pentru o perioadă maximă de 10 ani, inclusiv perioada de graţie.         

Beneficiarul împreună cu finanţatorul stabilesc de comun acord o perioadă de graţie, cu obligaţia finanţatorului de a asigura o perioadă de graţie cel puţin egală cu perioada studiilor, nu mai mult de 5 ani.

Pentru acordarea creditului beneficiarul va fi însoţit de cel puţin un codebitor, dacă nu este el angajat.

Destinaţia creditului este de a acoperi nevoile tinerilor privind educaţia, sănătatea, cultura şi sportul.

 

Se consideră cheltuieli eligibile următoarele cheltuieli ale familiei:

a) plata cărţilor, rechizitelor, cursurilor, revistelor de specialitate;

b) plata creşelor, grădiniţelor, şcolilor particulare;

c) plata cursurilor de specializare/calificare;

d) plata cursurilor de pregătire profesională;

e) taxe de studii aprofundate, master, doctorat, MBA, etc.;

f) plata chiriei şi a utilităţilor;

g) plata locurilor de cazare în căminele studenţeşti;

h) o parte din construcţia sau achiziţia unei locuinţe;

i) modernizarea sau renovarea unei locuinţe;

j) costul medicamentelor, analizelor, serviciilor dentare şi al intervenţiilor chirurgicale;

k) cheltuielile de transport pentru deplasări la manifestări ştiinţifice şi concururi;

l) abonamente sau bilete culturale: cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee;

m) costul publicării cărţilor sau al studiilor de specialitate;

n) articole sportive;

o) taxa de participare la manifestări ştiinţifice şi concursuri;

p) achiziţionarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri de specialitate.

 

(sursa: https://m.adevarul.ro/news/eveniment/demareaza-programul-investeSte-In-tine–tinerii-varsta-26-ani-lua-credite-40000-lei-1_5b31eb5edf52022f758a33b8/index.html)

 

Prin Programul „INVESTEŞTE ÎN TINE” tinerii au posibilitatea reală de a accesa un credit și de a investi pentru viitorul lor. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este unul din mijloacele cele mai eficiente în acest demers.

Ați descoperit că aveți aptitudini pentru profesia de asistent medical și doriți să obțineți o calificare în acest domeniu?

Acum a sosit momentul în care trebuie să hotărâți calea pe care veți merge mai departe. Cu sau fără diplomă de Bacalaureat, dacă doriți să vă pregătiți pentru o calificare sau doriți o schimbare în carieră, e timpul să luați o decizie.

Puteți opta să urmați o facultate, dar de cele mai multe ori diploma nu vă garanteză și posibilitatea de a practica profesia pentru care v-ați pregătit. În școala noastră circa 40% dintre elevi au și studii universitare, dar doresc să se reorienteze profesional, având în vedere dinamica pieței muncii din domeniul sănătății.

 

Profesia de Asistent Medical, cu cele 3 calificări, cu acreditare ARACIP, în care noi vă propunem să vă pregătiți:

– Asistent Medical Generalist

– Asistent Medical de Farmacie

– Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare

este mereu actuală și vă oferă posibilități de angajare atât în țară, cât și în străinătate. Certificatul de Calificare Profesională Nivel 5, obținut la finalizarea studiilor, este RECUNOSCUT INTERNAȚIONAL. Fiecare calificare are atuurile sale.

Școala noastră depune eforturi active în a oferi abslovenţilor săi un nivel cât mai mare al ANGAJABILITĂŢII lor şi, implicit, UN NIVEL COMPETITIV SUPERIOR ÎN PIAŢA FORŢEI DE MUNCĂ EUROPENE. Profesia de asistent medical este una din cele mai căutate în Europa.

Alegerea profesiei nu este o decizie ușoară! Poți opta pentru o profesie căutată în întreaga Europă. Poți deveni acea persoană care ajută oamenii să depășească situațiile de boală prin profesionalism, răbdare și dăruire.

Susţinem, la fel ca şi în ceilalţi ani, că tinerii de astăzi trebuie să fie motivaţi să devină persoane active ale societăţii şi, pe cât posibil, să îşi continue educaţia, fie că au trecut examenul de bacalaureat, fie că nu.

Continuarea studiilor liceale nu presupune în mod obligatoriu accesarea nivelului universitar, ci mai degrabă urmarea unor studii care să îi pregătească pentru profesii care să aibă căutare pe piaţa muncii. Acest lucru constituie şi explicaţia faptului că în şcoala postliceală sanitară procentul elevilor care au absolvit o facultate a crescut în fiecare an. Faptul că absolvirea unei facultăţi nu le-a oferit posibilitatea de a practica profesia pentru care s-au pregătit, îi determină pe tot mai mulţi absolvenţi cu studii universitare să se reorienteze către profesii cum este cea de asistent medical, cu foarte mare căutare pe piaţa muncii europene.

 

 

Studiile postliceale reprezintă o opţiune viabilă atât pentru absolvenţii de liceu cu bacalaureat, cât şi pentru cei care nu au trecut încă acest examen al maturităţii, oferindu-le acestora din urmă posibilitatea de continuare a educaţiei şi de a se califica într-o profesie. Printr-un program special, instituţia noastră le acordă sprijin elevilor printr-un program de meditații gratuite.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” nu este numai o soluţie pentru cei care nu au luat bacalaureatul, ci o opţiune pentru cei care au talent şi vocaţie pentru profesia de asistent medical şi îşi doresc să urmeze o carieră cu deschideri europene.

 

Cu o experienţă de 28 de ani în domeniul educaţiei pentru sănătate, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, este prima şcoală privată de profil din România. Ceea ce ne diferenţiază de celelate şcoli este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibiliatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Danemarca, Olanda, Belgia, Spania, Italia, Norvegia etc.

 

ALTE BENEFICII:

–           Burse de studiu

–           Schimburi de experiență internaționale

–           Cursuri gratuite de limbi străine

–           Cursuri Masterclass de specialitate

–           Stagii clinice în spitale de stat și private din țară și străinătate

–           Oferte de locuri de muncă – peste 80% dintre elevii noștri se angajează imediat după absolvire, în țară și străinătate.

 

Alege una din cele mai căutate și de viitor profesii din Europa!

 

 

Prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 112

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes