Parteneriatul încheiat între școala noastră și Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” continuă și în acest an școlar. Astfel, înainte de vacanța de iarnă, s-a desfășurat prima activitate din cadrul Proiectului „Învățați să ajutați”.

A fost prezentată oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și au avut loc discuții referitoare la tema „Ce ascund țigările electronice?”.

Din partea școlii noastre au participat: prof. Eugenia Petrescu și elevele Stroe Georgiana Lucia, Constantinescu Denisa Mihaela, Matei (Minciu) Daniela, Oprea (Tudor) Sanda, de la clasa I i – AMG și Ursuianu Florentina, Căloiu Laura Carolina, Sibianu Alexandra Mihaela, Neagu Gabriela Simona, din clasa I J – AMG.

De la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” au participat elevi din ciclul superior al liceului, doamna director adjunct Otilia Maria Lazăr și profesori ai liceului.

Elevele noastre au discutat cu liceenii despre motivele alegerii unei școli sanitare, despre planurile lor de viitor în legătură cu profesia pentru care au optat.

Deși relativ conștienți de pericolele reprezentate de obiceiul de a fuma, de nocivitatea nicotinei, prezentă în țigara de tip clasic, liceenii au fost oarecum uimiți să afle că nici țigările electronice nu sunt inofensive, deși ele au fost inițial concepute pentru cei care doresc să renunțe la fumat.

Stroe Georgiana Lucia, I i – AMG: ,,Însoțită de doamna prof. Eugenia Petrescu și de colegele mele, am participat la activitatea „Ce ascund țigările electronice?, la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”. A fost o zi care m-a încărcat cu energie pozitivă și de care îmi voi aminti mult timp cu drag. Am avut multe emoții când am pășit în clasa cu aproape 50 de liceeni. Dar, spre surprinderea mea, cu toții au avut răbdare să ne asculte, arătându-se interesați de prezentarea noastră, au fost receptivi și au interacționat cu noi. Pot spune că a fost o prezentare de nota 10! Mulțumim doamnelor profesor care ne-au ghidat, ne susțin și ne sunt alături!”

prof. Eugenia Petrescu

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 551

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes