Joi, 14 martie, a avut loc Conferința în domeniul sănătăţii – Future Healthcare – organizată de wall-street.ro, la Hotelul Sheraton, unde au fost prezente şi cadre didactice din partea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. În cadrul conferinţei au avut loc dezbateri din două domenii înrudite: serviciile medicale şi industria farmaceutică.

În deschiderea conferinţei, domnul profesor dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătăţii, a prezentat problema consumului de antibiotice și pericolul pe care îl reprezintă creşterea rezistenţei la antibiotice. Tot în deschidere, a fost abordat subiectul inovaţiei în domeniul medical, despre care a vorbit domnul Maciej Malenda – Innovation and New Business Director Medicover.

 

Prima categorie de dezbateri – domeniul serviciilor medicale – a reunit lideri din sistemul public și mediul privat care au abordat teme de actualitate și tendințele din piață. Au participat: Carmen Orban – manager general Institutul Fundeni, Wargha Enayati – antreprenor Enayati Group, Dan Mitreafondator Neuroaxis şi Dorin Bica – cofondator Neurohope.

Concluziile prezentatorilor în subiectul legat de cele mai stringente probleme ale sistemului medical au fost necesitatea de a lucra în echipe multispecializate, în care pacientul să fie în centrul atenţiei, şi problemele din unele spitale de stat neperformante: gestionarea resurselor, infrastructura veche, investiţii mari în resursa umană în detrimentul actului medical. S-a adus în discuţie şi standardul anti-mită care trebuie implementat în toate structurile medicale din Romania până în anul 2020.

 

A doua categorie de dezbateri, a liderilor din industria farmaceutică, la care au participat Mihaela Ungureanu – CEO Farmaciile Dona, Diana Mereu – Director Executiv RASCI, Mirela Iordan – Country Manager Pfizer,Paul Radu – Market Access and Government Affairs Director La Roche România şi Cătălin Radu – Country Commercial Lead Bayer Pharmaceuticals, a avut ca subiecte: accesul la medicamente, introducerea în România a mecanismului de serializare şi verificare a medicamentelor, importanţa dialogului medic-pacient, eficienţa programelor naționale de sănătate pentru pacienți, schimbările în legislaţie.

 

Digitalizarea marketingului a fost prezentarea din finalul conferinţei susţinută de Doru Mircea. Platforma Doctrina permite medicilor și farmaciștilor acces direct la informații despre patologii şi produse farmaceutice, prin intermediul conținutului video şi acoperă 70% dintre farmaciștii si asistenții de farmacie înscrişi în platformă. În continuare industria farma din Romania alocă majoritatea resurselor către canalele tradiționale de comunicare: televiziunea, radio-ul și evenimentele tip simpozion, deși pe canalele digitale pot fi măsurați și urmăriți mai mulți indicatori de interacțiune și eficienţa comunicării este incomparabil mai bună. 

 

În viitor, medicina și medicamentele vor fi dedicate fiecărui pacient, pe baza profilului genetic al acestuia. „Vorbim de vaccin în cancer, vorbim de mecanismul imunizat care să fie activat să lupte în cancer, deci sunt multe progrese în zonele unde genetica şi tehnologia îl aduc”, a explicat Mirela Iordan, Country manager Pfizer.

Subiectele de actualitate dezbătute: accesul la inovaţie în domeniul sănătăţii, problema consumului de antibiotice, eficienţa programelor naţionale de sănătate şi schimbările în legislaţie sunt preocupări care integrează toți participanții din instituțiile de profil în lupta pentru o societate mai sănătoasă.

 

Din partea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au participat: prof. Anca Celina Grecu, director adjunct – șef Catedra Farmacie; prof. Gelu Costache – șef Catedra Balneofiziokinetoterapie și Recuperare; prof. Cristina Costache; prof. Anca Mihai.

 

prof. Anca Celina Grecu

director adjunct

șef Catedra Farmacie

                                       

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 102

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes