Îngrijirea tenului și a pielii este o provocare pe tot parcursul vieții. Îngrijirea tenului cu probleme necesită o atenție deosebită și trebuie să beneficieze de recomandările unui specialist.

Organizarea acestui workshop a pornit din dorința de a oferi elevilor noștri o pregătire adecvată misiunii pe care o vor avea ca viitori asistenți medicali sau consultanți dermatocosmetice și vine în completarea cursurilor teoretice cu noțiuni practice.

Activitatea s-a realizat în colaborare cu compania LOreal reprezentată de doamna Oana Ungureanu, trainer: „Ce este acneea? Cum apare? Cum se tratează?”

Am răspuns la aceste întrebări atât de des întâlnite în rândul adolescenților, dar și al adulților, iar împreună am descoperit inovația CeraVe destinată tenului cu tendința acneică.

Dezvoltată împreună cu medicii dermatologi, nouă gama CeraVe Blemish Control oferă curățare blândă și îngrijire adaptată pentru tenul cu tendință acneică. Reduce imperfecțiunile și îmbunătățește aspectul porilor, în timp ce menține bariera naturală a pielii.

Este esențial să fim atenți la rutina de îngrijire și să înțelegem nevoia pe care tenul noastru o are, pentru că pielea e mai sănătoasă când este înțeleasă.

Acneea afectează un procent ridicat din populație – atât tineri, cât și adulți (în funcție de factorii genetici, alimentație, stil de viață, stres). Este o afecțiune deramtologică cronică cauzată de excesul de sebum și care trebuie ținută sub control prin respectarea unei protocol de îngrijire de rutină, deoarece o îngrijire precară duce la iritarea pielii și înfundarea porilor.

Pentru îngrijirea tenului acneic se aleg produse adecvate care trebuie să îndeplinească anumite caracteristici: să îndepărteze excesul de sebum, să acționeze delicat, să păstreze porii curați, să fie potrivite tipului de ten.

Evenimentul s-a desfășurat cu paticiparea elevilor și profesorilor de la cele două calificări precum și a doamnei Director Adjunct – prof. dr. Andreea Csolti.

 

prof. farm. Arina Ioana Cristea

Responsabil Catedra Farmacie și Balneofiziokinetoterapie

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 227

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes