Cursul cu tema „Infiintarea de servicii de ingrijiri paliative in contextul Noilor reglementari legale”, organizat la inceputul lunii aprilie la Brasov de catre Fundatia Hospice Casa Sperantei, a reprezentat un sprijin real pentru organizatiile  nonguvernamentale care ofera servicii de ingrijiri paliative sau a celor ce doresc sa infiinteze un ONG care sa ofere servicii in acest domeniu.

Acest curs este extrem de binevenit, in contextul in care cele mai multe dintre asociatiile si fundatiile de profil din Romania au fost într-o prima etapa dupa infiintare sustinute atat financiar cat si prin know-how de organizatii internationale de paliatie. Din acest motiv, cheltuielile necesare functionarii serviciilor s-au limitat la resursele umane si financiare disponibile in limita resurselor alocate de finantatori. Nu a existat insa preocuparea pentru studierea costurilor reale necesare derularii unui serviciu conform cu standarde de calitate, a eficientei in utilizarea resurselor, considera organizatorii.

„A fost un curs extrem de complex, care ne-a introdus in toate aspectele pe care le presupune infiintarea unor servicii de ingrijiri paliative. Pornind de la prezentarea acestei noi discipline, aparute in Romania de abia doua decenii, si a catorva considerente practice, am trecut apoi apoi prin etapele de planificare a serviciilor, a resurselor umane, notiuni de management si leadership, acreditarea si evaluarea serviciilor, standarde de calitate si protocoale si apoi finantarea acestor servicii. Acest curs organizat de partenerii nostri, Hospice Casa Sperantei, incheie un intreg ciclu de cursuri in domeniu la care am participat. In cazul in care fundatia noastra va decide sa ofere si astfel de servicii de paliatie in viitor, suntem pregatiti”, ne-a declarat doamna Letitia Morariu, Sef Catedra de Nursing care impreuna cu prof. Florica Stefanescu, Director Programe, au fost prezente la acest curs.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 130

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes