Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” se alătură inițiativei Asociației Școlilor Particulare și se implică activ în acțiunile umanitare pentru cetățenii refugiați din Ucraina.

„Peste 100 de unități particulare de învățământ din România, membre ale Asociației Școlilor Particulare sunt #Împreună pentru #Ucraina.

Copiii ucraineni nu trebuie să simtă neputința adulților de a construi un mediu sigur, în care copiii să crească și să se dezvolte.

Copiii ucraineni au nevoie urgentă de siguranță și stabilitate. Continuarea educației, în școlile românești poate fi sprijinul de care au nevoie în aceste momente.

Astfel, peste 100 de unități particulare de învățământ din Adjud, București, Balotești, Bacău, Buftea, Galați, Baia-Mare, Ilfov, Cluj-Napoca, Bistrița, Călărași, Craiova, Carcea, Constanța, Iași, Satu Mare, Sibiu, Târgoviște, Reghin, Ploiești, Popești Leordeni, Slatina, Timișoara și Voluntari și-au oferit sprijinul de a școlariza gratuit, pe perioada refugiului în România, copiii ucraineni. De asemenea, oferim sprijin și familiilor acestor copii, prin cazare sau loc de muncă, pentru ca acești părinți să le poată oferi copiilor un trai cât mai normal și stabil.

Pe lângă suportul acordat copiilor și familiilor și contând pe sprijinul comunității de părinți din jurul unităților noastre, vom constitui la sediul unităților noastre de învățământ, centre de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni: haine, alimente, medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante (algocalmin, nurofen, ibuprofen), antibiotice (ampicilina), garouri, pansamente, tifon), produse de igienă și produse pentru bebeluși.” – se afirmă în informarea transmisă de Asociația Școlilor Particulare.

În perioada 28.02.2022 – 02.03.2022, vom constitui la sediul unității noastre de învățământ,  centrul de colectare a ajutoarelor umanitare pentru cetățenii ucraineni. Profesorii diriginți vor anunța și vor coordona elevii care doresc să participe voluntar la această acțiune. Vă mulțumim pentru implicare!

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Asociației Școlilor Particulare și este reprezentată în Consiliul de organizare instituțională a învățământului preuniversitar particular (constituit la nivelul Ministerului Educației în baza Ordinului de Ministru nr. 5628 / 25.09.2020) de domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”. Atribuțiile Consiliului sunt dezbaterea și elaborarea proiectelor de acte normative, specifice învățământului particular, precum și monitorizarea aplicării unitare a legislației la nivel național. 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 248

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes