Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează miercuri, 13 mai 2015, în Galeria Comercială Esplanada, Cora Pantelimon, un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Asistentului Medical, în scopul de a atrage atenţia publicului larg asupra importanţei acestei profesii.

 

Activitatea HiperGlicoDay desfăşurată în parteneriat cu Chimimimportexport Plurimex SRL şi Galeria Comercială Esplanada din Cora Pantelimon, implică 2000 de testări GRATUITE privind nivelul glicemiei şi valorea tensiunii arteriale, pentru clienţii Galeriei Comerciale Esplanada, din Cora Pantelimon, în intervalul orar 09.00-20.00. De asemenea, cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei sau a tensiunii arteriale, se pot adresa cadrelor medicale care vor fi prezente la eveniment, alături de elevii voluntari.

“Acţiunea HiperGlicoDay este o activitate umanitară de conştientizare a problemelor pe care atat diabetul cât şi valorile tensiunii arteriale le ridică asupra sănătăţii oamenilor. Ne propunem să venim în sprijinul celor care doresc să îşi testeze valoarea glicemiei şi nivelul tensiunii arteriale, iar din lipsă de timp sau neglijenţă, ori necunoaştere a importanţei, amână aceste investigaţii. Astfel, clienţii Galeriilor Comerciale Esplanada vor avea posibilitatea ca în 13 mai 2015 să obţină, cu ajutorul echipei noastre, o evaluare medicală gratuită”, a spus prof Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului.

Compania Chimimimportexport Plurimex SRL sprijină această activitate prin oferirea materialelor necesare pentru îndeplinirea scopului activităţii „HiperGlicoDay”, respectiv glucometre, teste de glicemie, ace şi mănuşi.

„Publicul trebuie avertizat asupra necesităţii recunoaşterii precoce a diabetului zaharat, dar şi a valorilor tensiunii arteriale, asupra prevenirii bolii şi a serioaselor consecinţe ale acesteia. Este principalul obiectiv atât al specialiştilor în domeniu, cât şi al companiilor farmaceutice.
Investiţiile privind educaţia pentru sănătate şi în programele de prevenire ale îmbolnăvirilor sunt strategii de economisire pe termen lung şi vor furniza îmbunătăţiri semnificative ale calităţii vieţii persoanelor cu probleme de sănătate şi a celor din categoriile de risc”, a declarat domnul Silviu Ioneşti, reprezentant al Chimimportexport Plurimex.

Scopul acestui eveniment este să ofere o mai bună informare asupra riscurilor produse de valorile crescute sau scăzute ale glicemiei şi tensiunii arteriale, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general. Considerăm o activitate de real interes pentru cei care au persoane apropiate care se confunte cu aceste probleme de sănătate, pentru profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile publice.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată care de 25 de ani pregăteşte asistenţi medicali în trei calificări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie si Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.

» Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. « Dr. Mioara Mincu

Prof. Sorina NEGREI

 

 


 Peste 60 de voluntari ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”  alături de profesori şi cadre medicale efectuează astăzi testari gratuite ale valorilor glicemiei şi tensiunii arteriale in Galeria Comercială Esplanada, Cora Pantelimon.

 

„Până la această oră peste 600 de persoane au beneficiat de testarea gratuită a nivelului glicemiei şi tensiunii arteriale. Este o activitate prin intermediul căreia ne dorim să promovăm importanţa rolulului de Educator pentru Sanatate al Asistentului Medical”, a declarat prof Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului HiperGlicoDay.

Această activitate este realizată în parteneriat cu ChimImportExport Plurimex SRL, care a pus la dispoziţie glucometrele Wellion Calla mini şi consumabilele aferente celor 2000 de testări pe care echipa Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” şi-a propus să le efectueze în această zi.
 
„Suntem alături de specialiştii în domeniu, atât în activităţile ştiinţifice, cât şi în cele de prevenţie. Considerăm că populaţia trebuie informată să ştie permanent care sunt riscurile la care este expusă în cazul în care nu efectuează controale periodice şi nu solicită sfatul specialiştilor în domeniul medical”, a afirmat domnul Silviu Ioneşti, reprezentat al firmei ChimImportExport Plurimex SRL.


Va asteptam pana la ora 20.00.


{gallery}stories/2015/hiperglicoday{/gallery}

 


 


 

 

 

 

Interviu_1_Radio_Trinitas.mp3
Interviu_2_Radio_Trinitas.m4a

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 144

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes