DSC 0014Elevii de la specializarea Asistent Medical de Farmacie, atât cei din programul de dimineaţă cât şi din programul de după-amiază au avut ocazia de a se întâlni miercuri, 29 octombrie 2014, cu reprezentaţii companiei farmaceutice Help Net care au prezentat oportunităţile de angajare în cadrul lanţului de farmacii. Sala de festivităţi a sediului din Valter Mărăcineanu s-a dovedit a fi neîncăpătoare de această dată. 
„Partenerii noştri de la Help Net vin să vă facă o ofertă anul acesta extrem de favorabilă. Nu mulţi angajatori oferă şansa ca elevii din anul I să acceadă la un loc de muncă pentru care se pregătesc, în cazul nostru într-o farmacie.  La terminarea studiilor, după cei trei ani de şcoală, absolvenţii noştri care vor participa la acest program vor putea să facă faţă cu succes pe postul de asistent de farmacie. Vom colabora cu partenerii noştri astfel încât prezenţa dumneavoastră la cursurile de pregătire teoretică să fie la fel de bună, chiar dacă veţi fi angajaţi în farmaciile Help Net”, a spus prof Anca Grecu, Responsabil program AMF.


„Am venit astăzi la voi pentru a ne cunoaşte, pentru a vorbi despre ce înseamnă oportunităţi de carieră la Help Net şi să vă invităm să intraţi în echipa noastră”, a spus Monica Anghel, HR Business Partner Help Net Farma, care le-a prezentat elevilor un scurt istoric şi evoluţia companiei pe piaţa românească.
Parte a grupului Farmexim, unul dintre liderii de distribuţie de produse farmaceutice, Help Net se numără printre cele mai cunoscute branduri pe piaţa românească. Astăzi, lanţul numără 173 de farmacii la nivel naţional, cu 1.400 de angajati şi un număr de 1.600.000 clienţi fideli în reţeaua de retail, cat şi prin farmacia  online, şi distribuie circa 35.000 de produse.
Eugenia Voicu, Coordonator Beauty Advisor Help Net, le-a propus elevilor noştri să intre într-un program complex de formare în cadrul companiei, pornind de la poziţia de beauty advisor.
„Încercăm să vă oferim o poziţie entry level, care să vă ajute ulterior să promovaţi pe o poziţie de asistent de farmacie. Ne dorim să vă oferim un pachet salarial care să fie motivant pentru voi şi din 6 în 6 luni aveţi şansa să vă număraţi printre angajaţii noştri premianţi.
 

Întreaga echipă din farmacia unde veţi fi repartizaţi vă va oferi tot suportul pentru a fi integraţi cât mai repede în sistem. Reuşim astfel să vă identificăm punctele forte şi să vă ajutăm să le valorificaţi la maxim, dar vom identifica în acelaşi timp şi punctele slabe, pe care vom încerca să le corectăm în cadrul programelor pe care le oferim în cadrul Universităţii Help Net, sau direct în farmacii, prin coaching-ul pe care eu îl voi susţine.

De asemenea, avem un plan individualizat de evoluţie în carieră. În cadrul Universităţii corporatiste Help Net, vom începe un program de pregătire în luna iunie a acestui an care îi va ajuta pe elevii din anul III să se pregătească mai bine pentru licenţă şi totodată vor fi pregătiţi să treacă de pe poziţia de beauty advisor pe cea de asistent de farmacie, de la recomandarea produselor dermato-cosmetice, la recomandarea produselor OTC, supliment sau medicament”, a mai spus Eugenia Voicu.

Domnia sa le-a precizat elevilor care sunt atribuţiile principale ale unui asistent de farmacie:

– În primul rând să îşi aştepte clientul cu zâmbetul pe buze.  „Trebuie să găsească în voi o persoană deschisă să ofere ajutor, să fie caldă, empatică”, a precizat Eugenia Voicu.

– De asemnea, trebuie să promoveze cardul de fidelitate Help Net, să-i determine pe clienţii care nu au card să îşi facă unul, pentru a beneficia de bonusurile oferite care variază de la 5% şi până la 50% în unele cazuri.

– Asistă farmacistul la eliberarea reţetelor compensate şi în acelaşi timp să fie capabil să elibereze el însuşi.

– Consiliază pacienţii care vin în farmacie fără prescripţie medicală.

 

„În rolul de beauty advisor veţi avea ocazia ca în farmacie să interacţionaţi cu asistentul de farmacie, pentru că veţi lucra împreună. Fiecare om în farmacie va avea un loc bine determinat în ce priveşte atribuţiile. La fel ca şi asistentul de farmacie, beauty advisorul va controla stocul de produse din farmacie, pe sectorul alocat, pentru a depista greşelile de stocare a medicamentelor, a produselor expirate sau deteriorate şi va remedia aceste greşeli.

Asigură aprovizionarea oficinei cu produsele din depozit, sau va nota produsele epuizate în stoc, în vederea solicitării unei comenzi la furnizor.

Oferă materiale promoţionale clienţilor care intră în farmacie şi a clienţilor care trec prin faţa farmaciei.

Trebuie să ştiţi că uşile Universităţii noastre sunt deschise tuturor angajaţilor noştri şi vă oferim posibilitatea pregătirii continue alături de noi pe întreg parcursul în carieră. Stimulăm creativitatea şi de asemenea, persoanele care sunt active”, a mai spus reprezentanta Help Net
 
 {gallery}2014/helpnet{/gallery}

  

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 212

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes