14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului din anul 1991, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Federaţiei Internaţionale de Diabet. Scopul este de a atrage atenția publicului larg asupra acestei boli, asupra incidenței diagnosticului, a metodelor de prevenție, a simptomelor, complicațiilor.

Tema pentru Ziua Mondială a Diabetului 2018 este „Familia şi Diabetul”.

Prin această campanie se dorește atenţionarea asupra efectelor acestei afecţiuni grave, care apare atât în rândul copiilor, cât şi al tinerilor. Pentru că nu prezintă simptome clare, diabetul este descoperit doar la un control amănunţit, motiv pentru care testarea este extrem de importantă.
Obiectivele campaniei sunt creşterea gradului de conştientizare a efectelor diabetului, promovarea rolului familiei în managementul bolii, îngrijire, prevenire şi educaţia privind diabetul zaharat.

Educatorii pentru Sănătate ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și-au continuat misiunea și de această dată, grație partenerilor, Galeriile Comerciale Esplanada – Cora Pantelimon și Mega Mall Pantelimon, implicându-se activ în testarea valorii glicemiei și măsurarea tensiunii arteriale la peste 1000 de persoane.

Au participat 70 de elevi ai școlii noastre, de la calificarea asistent medical generalist, însoțiți de cadre didactice de specialitate: prof. Cristina Costache, prof. Natalia Chitic, prof. Anca Mihai, prof. Claudia Săndulescu, prof. Alice Ragazan, prof. Raluca Kiyak, prof. Daniela Vlădescu, prof. Ionuț Lungu, prof. Cristina Cristian, prof. Corina Bucur. De asemenea, prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Anca Grecu, director adjunct și prof. Nicoleta Oprea (coordonator activitati extrașcolare) au fost alături de echipele noastre și au susținut acest eveniment.

 Campania de conştientizare a populaţiei cu privire la incidența diabetului zaharat a avut un impact considerabil atât la nivelul comunităţii, cât şi asupra elevilor noştri care au participat cu entuziasm, în număr mare, la toate evenimentele similare desfășurate în ultimii ani.

GLICODAY – ediția a V-a a fost o altă reușită a echipei „Carol Davila”!

Felicitări și mulțumiri partenerilor noștri, cadrelor didactice și elevilor implicați în această activitate!

 

 

Coordonator activitate Glicoday,

prof. Cristina Costache

 

foto: Vlad Năstase (clasa I C AMG)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 122

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes