Școală Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează miercuri, 14 noiembrie 2018, în Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon și Mega Mall Pantelimon, evenimentul GLICODAY – ediția a V-a, dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, în scopul de a atrage atenția publicului larg asupra acestei boli și asupra incindenței acestui diagnostic. 

Prin organizarea evenimentului, ne propunem realizarea a peste 2.000 de testări GRATUITE a valorilor glicemiei. De asemenea, pentru cei care solicită, se va realiza și testarea  tensiunii arteriale. Cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei se pot adresa cadrelor medicale prezente la eveniment, alături de voluntari, elevi ai școlii noastre. 

 

Activitatea de mâine se va desfășura în cele două locații, după următorul program:

–          9.00 – 19.00 – Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon

–          9.00 – 19.00 – Mega Mall Pantelimon 

 

Educatorii pentru Sănătate ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” își continuă misiunea și vă așteaptă să vă alăturați campaniei de prevenire a diabetului zaharat, una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile de pe mapamond.

 

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922.

Insulina a fost descoperită în anul 1921 de dr. Nicolae Păulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești.

 Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Tema pentru Ziua Mondială a Diabetului 2018 este „Familia și Diabetul”. Țara noastră se situează printre statele cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%). Numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani care suferă de această afecțiune este de aproximativ 2.000.000 de persoane. 

 Scopul acestui eveniment este să  ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general. Este deja cunoscut faptul că această boală este adesea asimptomatică. 

 

Misiunea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” este de a pregăti asistentul medical ca EDUCATOR PENTRU SĂNĂTATE, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragoste pentru om, sănătate şi viață; respect pentru profesie; pasiune şi capacitate de muncă. 

Prin activitățile desfășurate, ne dorim continuarea ţelului Doamnei Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, de a dezvolta Educaţia pentru Sănătate.

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 183

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes