Școală Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Compania Chimimportexport – Plurimex SRL organizează marți, 14 noiembrie 2017,  cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat o nouă acțiune de testare GRATUITĂ  a valorii glicemiei.

 

Evenimentul de mâine se va desfășura în două locații, după următorul program:

          8.00 – 13.00 – Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu” – Ambulatoriu de specialitate – Str. I.L. Caragiale nr. 12, Sector 2

          13.30 – 19.00 – Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon 

În acest an, Activitatea GlicoDay este parte a proiectului Caravana WELLION ce se desfășoară, în perioada 01 – 16 noiembrie, în mai multe orașe din țară. Prin intermediul Caravanei Wellion vă puteți testa gratuit valoarea glicemiei. 

 

De asemenea, pentru cei care solicită, se poate realiza și testarea  tensiunii arteriale.

Cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei se pot adresa cadrelor medicale prezente la eveniment.

 

Educatorii pentru Sănătate ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” își continuă misiunea și vă așteaptă să vă alăturați campaniei de prevenire a diabetului zaharat, una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile de pe mapamond.

 

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922.

Insulina a fost descoperită în anul 1921 de dr. Nicolae Păulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești.

 Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

,,Femeile și Diabetul: dreptul nostru la un viitor sănătos” este tema din acest an a Zilei Mondiale a Diabetului.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 345

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes