Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat în zilele de 1 și 2 noiembrie 2017, în Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon, evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Diabetului zaharat, care a avut drept scop informarea populației cu privire la  manifestările și complicațiile acestei boli și promovarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii.

Activitatea GlicoDay, desfăşurată în parteneriat cu Chimimportexport – Plurimex și Galeriile Comerciale Esplanada, urmărește testarea glicemiei  GRATUIT .

În acest an, activitatea este parte a proiectului Caravana WELLION ce se defășoară, în perioada 01-16 noiembrie, în mai multe orașe din țară. Prin intermediul Caravanei Wellion vă puteți testa gratuit valoarea glicemiei.

 

Au participat peste 150 de elevi ai școlii noastre, de la calificările asistent medical generalist și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, însoțiți de cadre didactice de specialitate: prof. Mirela Avram, prof. Cristina Costache, prof. Anca Mihai, prof. Gelu Costache, prof. Claudia Săndulescu, prof. Raluca Kiyak, prof. Natalia Chitic, prof. Daniela Vlădescu, prof. Ionuț Lungu, prof. Raluca Brad, prof. Nicoleta Oprea (responsabil Comisia Proiecte și Programe Educative, Concursuri și Activități Extrașcolare), prof. Andreea Csolti (șef Catedra Nursing și Științe).  De asemenea, prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și prof. Anca Grecu, director adjunct, au fost alături de echipele noastre și au susținut acest eveniment.

 

Le mulțumim partenerilor noștri, Chimimportexport Plurimex SRL și SRCC RENTCOM SRL pentru sprijinul oferit și de această dată în organizarea și desfășurarea evenimentului. De asemenea, le mulțumim elevilor și profesorilor noștri, care s-au implicat cu entuziasm, responsabilitate și profesionalism în testarea gratuită a glicemiei persoanelor interesate de sănătatea lor și dornice să afle informații privind factorii de risc ai diabetului zaharat. Vom continua această acțiune pe 14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului zaharat.” – a afirmat prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

 

Prof. Mirela Avram: „Felicitări tuturor pentru toate activităţile desfăşurate în cadrul evenimentului GlicoDay! A fost frumos, am învăţat multe, am prins curaj, am dăruit informaţii, zâmbete, am devenit interesaţi de cunoaştere, suntem conştienţi de puterea noastră de implicare, am legat prietenii, am fost noi, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

Elevi, profesori, parteneri am format o echipă și ne-am îndeplinit misiunea de a fi Educatori pentru Sănătate. Cu siguranţă, blândeţe, entuziasm am prezentat la peste 2000 de persoane importanţa controalelor şi analizelor medicale periodice pentru depistarea timpurie a semnelor şi simptomelelor unei boli cu incidenţă mare, aşa cum este diabetul zaharat.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm în următoarele activităţi pentru a transmite mai departe informaţii, iubire, zâmbete şi pentru a rămâne noi, echipa „CAROL DAVILA”, în inima şi conştiinţa celor care au nevoie de noi şi a celor care vor să fie mereu alături de şcoala noastră!”

 

Prof. Cristina Costache: „Mă bucur să particip din nou la această activitate, să fiu alături de elevi, care sunt extrem de entuziasmați și ar dori să avem asemenea evenimente în fiecare zi.”

 

Prof. Anca Mihai: „A fost o activitate superbă și intensă. Elevii noștri sunt foarte încântați, activi și dornici să mai participe.”

 

Prof. Natalia Chitic: „A fost o activitate foarte reușită. Foarte multe persoane au solicitat măsurarea glicemiei și a tensiunii arteriale. Elevii au fost entuziasmați să participe la aceast eveniment, mulți dintre ei fiind în anul I de studiu.

 

Prof. Raluca Kiyak: „Mă bucur foarte mult pentru că am participat la acest eveniment alături de elevi, care au avut astfel șansa să-și completeze cunoștințele acumulate la orele de curs și să intre în contact direct cu oamenii. Aceste activități contribuie la dezvoltarea lor personală și profesională.

 

Prof. Gelu Costache: „Acțiune de amploare a școlii noastre, unde emoțiile și entuziasmul elevilor, alături de profesorii lor, fac din această zi una specială. Aici și acum, în ochii și zâmbetele oamenilor, mulți conștientizează splendoarea profesiei pe care au ales-o.”

 

Partener în cadrul acestei campanii de educare, Compania Chimimimportexport – Plurimex SRL a oferit materialele necesare pentru îndeplinirea scopului activității GlicoDay, respectiv glucometre, teste de glicemie, ace și alte materiale necesare.

Mulțumim foarte mult Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” pentru buna desfășurare a testărilor de glicemie din București, 1 – 2 noiembrie, cu ocazia Caravanei de testări gratuite a glicemiei Wellion, caravană ce va poposi în 13 orașe din România, în perioada 1 – 16.11.2017. Caravana este organizată în România de către Chimimportexport – Plurimex.

Am avut o prezență foarte numeroasă la acțiunea de testare  din Galeriile Comerciale Esplanada, unde s-au efectuat peste 2000 de determinări gratuite de glicemie. Acțiunea s-a încheiat cu succes datorită implicării tinerilor bine instruiți, entuziaști, dornici să învețe, de la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Este a patra colaborare cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și ne dorim să desfășurăm împreună și acțiunile viitoare din București.” – a declarat Anca Dalea, Phd, MD, Managing Director – Chimimportexport – Plurimex SRL.

 

Campania de conştientizare a populaţiei cu privire la incidența diabetului zaharat a avut un impact considerabil atât la nivelul comunităţii, cât şi asupra elevilor noştri care au participat în număr mare la evenimentele similare desfășurate în ultimii ani.

GLICODAY – ediția a IV-a a fost o altă reușită a echipei „Carol Davila”! Mulțumim partenerilor noștri, cadrelor didactice și elevilor implicați în această activitate!

 

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data de 14 noiembrie este și ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922. Insulina a fost descoperită în 1921 de dr. Nicolae Paulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești. ,,Femeile și Diabetul: dreptul nostru la un viitor sănătos” este tema din acest an a Zilei Mondiale a Diabetului.

Această zi este marcată la nivel internațional de către toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate și de persoanele afectate de boală, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului zaharat.

 

Prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 333

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes