Fiecare toamnă sosește cu speranța într-un nou început, cu emoții și zâmbete largi pentru elevii care pășesc pe porțile școlilor. Așa a fost și pentru bobocii anului întâi ai școlii noastre. Profesorii și îndrumătorii pe drumul profesiei, alături de echipa managerială și invitați, i-au întâmpinat în cadrul Festivității de deschidere a anului școlar 2023 – 2024. Curtea noului sediu al școlii a fost mai animată ca niciodată.

Un nou an şcolar este pentru toţi un prilej de bucurie şi speranţă.

Festivitatea a avut loc pentru elevii de la toate calificările, atât pentru cei care au optat pentru programul de dimineață, cât și pentru elevii care au ales cursurile de după-amiază.

Prof. Sorina NEGREI, director adjunct al școlii, a afirmat în deschiderea evenimentului: „Deschidem astăzi pentru voi 3 ani de colaborare, 3 ani de provocări, 3 ani de perspective, 3 ani în care să fim împreună și să construim cele mai frumoase experiențe de învățare. Ne bucurăm pentru că ați ales să fim partenerii voștri în educația pentru sănătate pentru următorii 3 ani.

 

Prof. Aurelia ȘOVA, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a prezentat o parte din activitățile de care vor beneficia elevii școlii pe parcursul celor trei ani – cursuri teoretice, stagii practice în spitale și clinici de stat și private, proiecte internaționale, numeroase activități extrașcolare – concursuri, worshop-uri, întâlniri cu parteneri din domeniul medical etc.

Bine ați venit la școală! Vă mulțumim pentru că ne-ați ales pe noi pentru a vă urma visul de a deveni asistenți medicali. Vă invit să începem astăzi un parteneriat educațional cu încredere!

 

În finalul discursului, doamna director Aurelia Șova a prezentat echipa de profesori, cei care le vor fi alături elevilor la fiecare pas timp de trei ani.

Prof. dr. Andreea CSOLTI, director adjunct, le-a vorbit elevilor despre proiectele internaționale pe care școala le derulează. „Școala noastră este singura școală din România membră a Modulului European de Nursing. În fiecare an școlar organizăm câte trei schimburi de experiență, de două săptămâni, cu școli și universități de prestigiu din Europa. De asemenea, ne mândrim și cu faptul că școala noastră este școală acreditată Erasmus+.

 

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a fost reprezentat la eveniment de doamna director – prof. Anca GRECU și doamna director adjunct – prof. Ioana RĂDULESCU.

Vă felicit pentru că ați ales o profesie nobilă, o profesie pe care sunt convinsă că o veți aborda cu drag și cu dăruire. Vă aflați în locul cel mai potrivit pentru a deveni profesioniștii de care avem nevoie.” – a spus doamna prof. Anca Grecu, directorul Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.

 

Rețeaua medicală privată – Medicover România, partener al școlii noastre, a fost alături de elevii anului întâi prin doamna Irina SIMIONESCU, Recruitment Manager: Vă urez „Bun venit în noul an școlar!”. Să fie un an plin de informații, cu experiențe pe care să le luați cu voi mai departe, în cariera voastră. Profesia de asistent medical este una dintre cele mai apreciate meserii din România. Vreau să vă felicit pentru alegerea făcută! Vă așteptăm în clinicile și în spitalele Medicover pentru stagiile de practică și pregătire.

 

Ne-a onorat cu prezența domniei sale doamna dr. Alis GRASU, Managerul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF):

Îmi doresc să fiți conștienți că pentru a fi asistent medical este nevoie de calități deosebite. Să folosiți cei trei ani de școală pentru a vă pregăti temeinic, riguros. În același timp, să fiți oameni cu O mare, așa cum îmi place să spun. Să fiți oameni responsabili, empatici, altruiști, cărora le pasă de cei aflați în suferință.

Vă aștept la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov să vă înscrieți ca voluntari. Acolo veți afla informații suplimentare despre această profesie și veți vedea pacientul, omul în suferință, acasă la el sau într-un loc public. Acolo veți vedea suferința la ea acasă.

Vă doresc succes! Să fiți oamenii pe care îi dorim cu toții să vină la noi sau să ne fie alături atunci când ne este greu, când suntem în necaz și suferință.” – a afirmat doamna dr. Alis Grasu.

 

Oana Maria CIUREA – Fondator Rezidența Edano, absolventa școlii noastre – Promoția 2015, care a obținut Premiul „Dr. Mioara Mincu” – ediția 2023 – pentru asistentul medical antreprenor / intraprenor din domeniul medical – a adresat un mesaj impresionant viitorilor asistenți medicali.

Asistentul medical este motorul întregului sistem sanitar. Nimeni altcineva din cadrul echipei multidisciplinare care tratează un pacient nu își petrece atât de mult timp cu bolnavul și cu familia. Nimeni nu simte emoțiile pacienților și nu plânge alături de aceștia cum o facem noi, asistenții medicali.

Mulțumirea sufletească pe care o veți simți știind că ați contribuit la salvarea vieții unui om sau la alinarea suferinței lui este de departe sentimentul care vă va aduce cea mai mare împlinire sufletească.

 

La finalul evenimentului, domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, Președintele Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, a subliniat rolul deosebit de important pe care viitorii asistenți medicali îl au pentru sănătatea noastră, pentru sănătatea Europei: 

„Sistemul de sănătate nu îl schimbă un ministru; îl schimbă un asistent medical bine pregătit, cu dăruire și cu chemare pentru profesie, cu capacitate empatică, cu capacitate de înțelegere.

Pe lângă cunoștințele profesionale, dumneavoastră trebuie să fiți capabili să înțelegeți ce este în sufletul pacientului, în sufletul acelui om căruia i se spune că este bolnav.

Pe voi ne bazăm să schimbați sistemul de sănătate împreună cu colegii dumneavoastră, medicii. Sunteți o clasă foarte bine delimitată și pregătită de luptători pentru sănătate în cadrul sistemului medical

Pe zi ce trece vă veți da seama cât de importanți sunteți. Sănătatea întregii Europe va fi pe umerii dumneavoastră și pe mâinile dumneavoastră.”

 

Să fii asistent medical înseamnă să practici o profesie cu mare căutare pe piața muncii, atât în țară, cât și în străinătate.

Urmând cursurile celei mai cunoscute școli postliceale sanitare bucureștene, elevii sunt pregătiți la nivel european, iar certificatele de absolvire sunt recunoscute internațional.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București are parteneriate cu un număr important de unități medicale de stat și private și centre de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Viața de elev înseamnă și numeroase activități extrașcolare, de voluntariat, concursuri, conferințe, cursuri masterclass, excursii, Balul Bobocilor și altele menite să îi formeze personal și profesional, la cele mai înalte standarde, pe viitorii asistenți medicali.

Cei 3 ani de școală nu vor fi întotdeauna ușori, dar o echipă profesionistă va fi alături de cei care au pornit pe drumul unei profesii ofertante și nobile, la mare căutare pe piața muncii europene.

Mult succes, dragi elevi! Ne bucurăm să vă fim alături pe drumul cunoașterii. Vă dorim un an școlar cu rezultate remarcabile!

Să aveți sufletele deschise pentru a primi informațiile transmise de profesorii voștri și pentru a vă forma abilitățile necesare profesiei de asistent medical!

Mult succes, dragi colegi profesori! Vă mulțumim pentru toate eforturile dumneavoastră!

Nu uitați să zâmbiți! …pentru că…„Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un zâmbet. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui.” – Dr. Mioara Mincu / Fondatoarea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”

 

prof. Raluca Brad

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 268

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes