Sosirea lunii septembrie este mereu încărcată de emoțiile unui nou început de an școlar.

Și anul acesta, clopoțelul a sunat pentru o nouă generație de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Alături au fost cadrele didactice ale școlii, dar și colaboratori, parteneri în stagiile clinice. De asemenea, bobocii anului I au fost întâmpinați de reprezentanți ai elevilor din anii II și III.

Festivitatea a avut loc pentru elevii de la toate calificările, atât pentru cei care au optat pentru programul de dimineață, cât și pentru elevii care au ales cursurile de după-amiază, din dorința de a respecta programul ales de fiecare.

 

„Bine ați venit la școală!” – a spus doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care i-a întâmpinat pe cei prezenți la festivităţile de deschidere a cursurilor. „Astăzi, pășim împreună cu bucurie, emoție și încredere pe drumul profesiei de asistent medical. De ce spun „împreună”? Pentru că noi suntem responsabili pentu a asigura calitatea actului educational, pentru a asigura o pregătire profesională de performanță. Voi trebuie să fiți responsabili, să fiți serioși, perseverenți. Ați ales cea mai bună școală postliceală. Este prima școală sanitară, înființată în anul 1990 de către doamna Dr. Mioara Mincu. Azi își începe cel de al 30 – lea an de activitate. A format până acum 27 de generații de asistenți medicali, care lucrează și cu care ne mândrim în întreaga lume. Sper ca și generația voastră să fie la fel de bună! Chiar din prima zi, profesorii diriginți vă vor introduce în realitatea școlii și a profesiei de asistent medical. Vă felicit pentru alegerea voastră și vă doresc mult succes în noul an școlar!”

 

Prof. Andreea Csolti, director adjunct: „Vă felicit și îmi doresc să vă păstrați entuziasmul și zâmbetul pe tot parcursul celor 3 ani! Mult succes!”

 

Thierry Landry, director de dezvoltare: „Vom lucra împreună în diverse direcții și sperăm, ca în cei 3 ani, să vă oferim cât mai multe oportunități de dezvoltare a carierei. Mult succes!”

 

Prof. Anca Grecu, șef Catedra Farmacie: „Îmi place pentru că sunteți deschiși, frumoși, entuziaști. Vă așteptăm să vă implicați în proiectele școlii, care nu vor fi puține, dar sunt foarte frumoase! Vă felicit pentru că ne-ați ales! Mult succes vă doresc! Suntem cu tot sufletul și cu toată deschiderea alături de voi, pentru a deveni cei mai buni asistenți medicali din România!”

 

Alina Horhocea – A&D Pharma – Farmaciile Sensiblu și Punkt: „Parteneriatul nostru cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a început în urmă cu mai mulți ani, când am înțeles că dincolo de partea teoretică, este foarte important ca elevii să cunoască partea practică. Noi vă vom sprijini în continuare în stagiile practice. Ne vom întâlni, de asemenea, și în cadrul unor cursuri, pe teme diverse, care să vă ajute în profesie. La finalul celor 3 ani, vă vom asigura tot suportul la angajare. Vă doresc un an plin cu realizări!”

 

Să fii asistent medical înseamnă să practici o profesie cu mare căutare pe piața muncii, atât în țară, cât și în străinătate.

Urmând cursurile celei mai cunoscute școli postliceale sanitare bucureștene, elevii sunt pregătiți la nivel european, iar certificatele de absolvire sunt recunoscute internațional.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București are parteneriate cu un număr important de unități medicale de stat și private, lanțuri de farmacii și centre de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Viața de elev înseamnă și numeroase activități extrașcolare, de voluntariat, concursuri, conferințe, cursuri masterclass, excursii, Balul Bobocilor și altele menite să îi formeze personal și profesional, la cele mai înalte standarde, pe viitorii asistenți medicali.

Cei 3 ani de școală nu vor fi întotdeauna ușori, dar o echipă profesionistă va fi alături de cei care au pornit azi pe drumul unei profesii ofertante și nobile.

Mult succes, dragi elevi!

Vom reveni cu alte impresii de la eveniment.

 

Pentru mai multe imagini de la festivități, vă invităm pe pagina de Facebook a școlii: https://www.facebook.com/pg/SPSCD/photos/?tab=album&album_id=2371821772865799

 

 prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 323

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes