De obicei, în preajma sărbătorilor de iarnă, încercăm cu toții  să dăruim, din dorința de a aduce un strop de fericire în inimile celor care nu se pot bucura pe deplin de tot ceea ce ne oferă viața. Obișnuim să dăruim celor dragi, dar și celor pe care  nu îi știm atât de bine, pentru că îi iubim, pentru că dorim să le fim aproape, iar darurile trebuie făcute întotdeauna din inimă. Să dăruim încredere, prietenie, ajutor și dragoste!

Fiecare zi este un bun prilej de a dărui, chiar dacă acest gest este doar o îmbrățișare sau un zâmbet…..deoarece „unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care  nu-l mai poate dărui.” – așa cum ne-a învățat Doamna Dr. Mioara Mincu.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a păstrat tradiția din ultimii ani și a oferit fructe și dulciuri copiilor de la  Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere.

 

Coordonatorul acestei activități, doamna prof. Violeta Zlota, ne-a relatat:

„Pentru unii dintre noi, lumină înseamnă doar sufletul, ochii, măcinați de boală, mai poartă doar lacrimi. La Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere, sărbătoarea e doar sunet și îmbrățișare, culoarea este dimensiune de neatins. Şi, totuși, viața pulsează, e o luptă continuă pentru „înainte”.

Am ajuns acolo cu daruri, cu gând bun, cu urări pentru un an bogat în toate. Noi, echipa „Carol Davila”, am mers din clasă în clasă deghizați într-un Moş Crăciun care trebuia „văzut” cu glasul, cu degetele, cu sufletul. Am oferit bucurie, am învățat că viața este o continuă provocare, că a oferi înseamnă a evolua. Am cumpărat câte o amintire de la Târgul de Crăciun, amintire a multor ore de trudă necesară conceperii atâtor obiecte decorative care să încânte ochii, în timp ce ochii lor privesc tulbure spre o lume neștiută.

Elevii noștri au învățat încă o dată cât înseamnă sănătatea, au strâns în brațe temeri și speranțe deopotrivă, au dat extemporal de nota 10 la omenie!

Mulțumim voluntarilor: Elena Buşilă – anul II H – AMG, Simona Bărzoi – anul I I – AMG, Laurențiu Bîrsan – anul I C – BFKT, Ionuț Mădălin Bărzoi – anul II K – AMG, Daniela Constantin ( Bec ) – anul I H – AMG.” 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 118

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes