Pentru Dumitriţa Militaru lumea este fără graniţe
Simţim o mare bucurie atunci când foşti elevi ai şcolii ne ţin la curent cu activitatea pe care o desfăşoară, oriunde ar fi în lume, şi mai ales atunci când vedem câtă pasiune şi efort depun pentru a fi cât mai buni şi a cunoaşte cât mai mult în cariera lor de asistent medical.
Dumitriţa Militaru, absolventă în anul 2005 a şcolii noastre, ne-a scris de curând solicitându-ne sprijinul pentru a se putea înscrie la un curs master la Fuller Theological Seminary, Pasadena, USA. Am ajutat-o şi am aflat prin emailul pe care ni l-a trimis că a fost acceptată la cursul pe care şi-l dorea:
„Cu ajutorul lui Dumnezeu am fost acceptată la, la cursul de masterat despre care v-am scris şi voi începe cursurile la sfârsitul lunii septembrie 2013. Vreau să vă multumesc încă o dată pentru promtitudinea cu care m-aţi ajutat cu informaţii şi trimiterea actelor.”
Preocuparea pentru desavârşirea formării în carieră, ce presupune în anumite momente ale vieţii eforturi importante, nu numai financiare dar poate chiar şi familiale, de relocare pentru o perioadă de timp, aşa cum se întâmplă în cazul Dumitriţei, este un lucru demn de admirat. De aceea am vrut să aflăm mai multe despre activităţile Dumitriţei de când a finalizat şcoala şi până în prezent. Ceea ce ne-a povestit considerăm că merită să vă împărtăşim:
„Nu ştiu cât ‘de success’ este povestea mea, dar întotdeauna am încercat să aleg să fac lucrurile cu plăcere, pasiune şi dorinţă de a avea un impact puternic asupra celor din jur. Am găsit undeva un citat care spunea: <<În viaţă nu trebuie sa ne fie frica de eşec, ci de a avea success la ceva ce nu are importanţă>>. Eu cred că e bine să ne asigurăm că lucrurile în care ajungem să investim au valoare şi contează cu adevărat.
Ghidată de acest principiu, după absolvirea şcolii postliceale am urmat un curs de Consiliere în Adicţii pe baza modelului olandez de bune practici „De Hoop”, terapie care pe plan mondial a înregistrat cele mai bune rezultate (www.dehoop.org). Am lucrat timp de 6 ani (şi în timpul şcolii postliceale şi după) cu Asociaţia Touched Romania, un ONG din România dedicat luptei împotriva abandonului şi susţinerii mamelor cu risc de abandon. (www.touchedromania.org). Apoi m-am mutat în Asia Centrală, Afganistan, unde am lucrat 4 ani în cadrul unui ONG care a derulat mai multe proiecte de dezvolare comunitară, printre care şi o Clinică Dentară. Acum, sunt pentru un an în România şi urmează să încep la sfârsitul lunii septembrie a.c. studiile unui master în Conducere Globală.
Planific ca anul viitor să mă întorc în Afganistan – o ţară minunată de care m-am îndragostit când aveam 18 ani; o ţară cu o cultură deosebită, oameni calzi la suflet şi nevoi mari.
Sper ca acesta să fie de fapt doar începutul carierei mele. Îmi doresc ca oriunde mă ajută Dumnezeu să ajung, lumea din jurul meu să fie schimbată spre bine. William Wilberforce, marele aboliţionist englez spunea că trebuie să ne măsuram progresul după experienţa iubirii noastre faţă de Dumnezeu şi a exercitării ei faţă de oameni. Am adoptat acest principiu, considerând că se încadrează în categoria lucrurilor cu importanţă în care merită să-mi investesc viaţa.”
Îi urăm succes Dumitriţei la cursul de Conducere Globală din Statele Unite ale Americii şi îi mulţumim că urmează spiritul în care s-a format aici, în Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”: acela de a-şi îndeplini profesia de asistent medical cu dragoste pentru oameni, în orice colţ de lume s-ar afla. Şi chiar dacă nu urmăreşte să culeagă roade sau laude, cu siguranţă acestea vor fi bogate.