Schimbul European Nursing Module (ENM ) a debutat pe 09.10.2017: cinci elevi români decolau către Spania și Serbia, în timp ce la București aterizau șase viitori asistenți din Suedia, Belgia și Elveția.

 Elevii vor efectua stagii de practică prin care să cunoască mai bine sistemul medical însoțiți de elevii și profesorii din țara gazdă. Orice schimb de experiență este completat și susținut de activitățile culturale locale. 

 Poate tocmai de aceea, am ales să-i primim pe elevii străini cu o prezentare a școlii, a sistemului medical românesc și a tradițiilor noastre.

 De același tip de primire au avut parte și elevii români.

Pe lângă o primire călduroasă și deschisă, elevii au fost invitați la o sesiune de socializare cu cei ce urmează să le fie ghizi și mentori pe întregul lor parcurs.

 Relatările elevilor noștri de la Sanitary Medical School of Applied Sciences „VISAN”,  Belgrad ( Serbia ):

 

Alexandra Munteanu: ,,Imediat, am cunoscut-o pe Suzana, o elevă din Elveția care, la fel ca noi, este entuziasmată și așteaptă cu nerăbdare să cunoască sistemul medical și cadrele medicale din Serbia. După ce am vorbit despre programul pe care îl vom avea în următoarele două săptămâni, am luat masa cu toții, apoi ni s-a oferit timp pentru a ne odihni. Mâine mergem la Spitalul Central Zemun.”

 Mihai Ghinea: ,,Sistemul lor nu diferă cu mult de al nostru. Structura lor școlară este puțin diferită însă. Primul semestru conține doar teorie, iar al doilea doar practică. În plus, elevii sârbi trebuie să acumuleze un număr de puncte pe durata celor trei ani pentru a putea absolvi.”

 

 Elevii noștri aflați în Spania (Gabriela Galofteanu ( Luca )  și Ioana Stoica) au fost preluați de profesorii spanioli care le-au prezentat Universitatea Francisco de Vitoria din Madrid și le-au oferit informațiile necesare pentru a înțelege cât mai multe din practica la Hospital Sureste De Arganda.  

 

 Încheiem cu primele impresii ale elevilor străini sosiți la școala noastră.

 

 „A very nice welcoming into the school today! The food, the drinks and nice conversations with students and teachers were really nice! Looking forward to the rest of our stay here!” ( O primire foarte caldă azi la școală! Prezentările, mâncarea și conversațiile cu studenții și profesorii au fost cu adevărat plăcute! Sunt curioasă să văd ce urmeaza ) – Liselot Van den Broeck (Belgia)

 

„It was a very friendly and warm welcome! It feels like you really care about your exchange students. We’re looking forward to experience your country and health system!” ( A fost foarte cald și prietenos Am simțit că vă păsa cu adevărat de studenții care vin în schimbul ENM. De abia aștept să cunosc România și sistemul medical de aici! ) – Carlos Govea (Suedia)

 

„The day was a great start in this two weeks. I got the feeling I will not only learn about the nursing system în Romania, but also about the country.” (Prima zi a fost startul perfect pentru cele două săptămâni. Cred că voi afla foarte multe atât despre sistemul medical, cât și despre România.) – Evelyne Schmocker (Elveția) 

 

prof. Raluca Simion 

coordonator Comisia Proiecte și Parteneriate Internaționale

  

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 197

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes