Școala Postliceala Sanitară „Carol Davila” continuă să ofere elevilor de liceu perspective pentru o carieră în domeniul asistenței medicale prin organizarea de întâlniri, în cadrul cărora sunt prezentate activităţi specifice.

Scopul evenimentului online Ziua Porților Deschise, organizat joi – 25 noiembrie 2021, a fost de a acorda elevilor de liceu sprijin în orientarea profesională, de a veni în întâmpinarea nevoilor acestora și de a-i ajuta să urmeze profesia de asistent medical.

Un alt scop al activității a fost acela de a consolida parteneriatul pe care îl avem cu unitățile de învățământ de nivel liceal, în vederea eficientizării orientării școlare și profesionale a elevilor.

Prezentă la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, i-a felicitat pe liceeni pentru participarea la acest eveniment important pentru orientarea lor profesională şi pentru îmbogăţirea cunoştinţelor despre sănătate şi păstrarea acesteia. „Astăzi veţi avea ocazia să cunoaşteţi mai bine Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Educatorii pentru sănătate, profesori şi elevi din şcoala noastră, vă vor prezenta şi câteva dintre proiectele şcolii, foarte importante pentru formarea asistenţilor medicali la standarde înalte, competitivi pe piaţa muncii interne şi internaţionale. Vă doresc mult succes!”

Moderatorul întâlnirii a fost prof. Sorina Negrei, (coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare, responsabil Clubul Absolvenților).

În cadrul evenimentului online Ziua Porților Deschise – APT PENTRU CARIERĂ – au fost organizate activităţi dedicate elevilor de la 15 licee din București și din alte județe: Colegiul Național „Ion Neculce”, Liceul Teoretic Videle, Liceul Tehnologic „Nikola Tesla”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligni”, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, Colegiul Național „Victor Babeș”, Colegiul Național „Octav Onicescu”, Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj”, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” – Buftea, Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru” – Ciorogârla, Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” – Bolintin Vale, Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” – Găești.

Întâlnirea le-a oferit liceenilor prilejul de a cunoaşte aspecte ale vieţii de elev în Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi perspectivele pe care școala le oferă pentru a deveni asistent medical.

Elevii au avut ocazia să cunoască cele 3 calificări profesionale prin participarea la următoarele activități:

-Calificarea Asistent Medical Generalist – elevii de la clasele  II C și II D – AMG, coordonați de prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai, au prezentat câteva tehnici de administrare a medicamentelor în sala de demonstrații a școlii noastre, dar și aspecte ale profesiei de asistent medical. Au prezentat: Cătălina Mușat – Profesia de asistent medical (anul II C – AMG); Oana Gheorghe (Măgureanu) – Injecția intravenoasă (anul II C – AMG); Gabriela Pavel (Dușa)  – Injecția subcutanată (anul II C – AMG); Silvia Varna – Calificarea Asistent medical generalist (anul II D – AMG).

-Calificarea Asistent Medical de Farmacie – prof. Mioara Marcu (șef Catedra Farmacie – Balneofiziokinetoterapie) a avut ca invitați pe reprezentații Farmaciilor HELP NET – Mădălina Ionela Apostol – Corporate Trainer – și Florentina Cojocaru – Recruitment & Employer Branding Specialist – care au vorbit despre rolul asistentului medical de farmacie și despre oportunitățile de angajare oferite de compania Help Net Pharma.

-Calificarea Asistent medical de Balneofiziokinetoterapie și recuperare – prof. Mariana Bărăscu și prof. Roxana Rădulescu au organizat Workshop-ul „Bandajarea kinesiologică”, cu participarea directă a elevilor anului II – BFKT, care au aplicat 4 tipuri de bandaje kinesiologice în echipe de câte 2 sau 3 elevi.

În cadrul evenimentului, prof. Alina Grecu (șef Catedra Științe Socio-Umane) a prezentat oferta educațională a școlii noastre și activitățile organizate pe parcursul celor 3 ani.

Cu această ocazie, a fost făcut un anunț foarte important pentru cei care doresc să se preînscrie / înscrie în perioada următoare pentru a deveni elevii școlii noastre. A fost lansat VOUCHERUL „APT PENTRU CARIERĂ”, în valoare de 350 de lei, care presupune gratuitate la taxa de preînscriere sau înscriere până la data de 15 decembrie 2021. Tot ceea ce trebuie să faceți este să pregătiți dosarul și să veniți la interviu!

CAMPANIA DE ADMITERE în anul școlar 20122 – 2023 a început! Dragi liceeni, vă așteptăm pentru preînscrire / înscriere! Detalii: https://scoalacdavila.ro/admitere2022-2023

La încheierea activităţii, feedback-ul primit din partea liceenilor și a cadrelor didactice a fost pozitiv, aceştia considerând că este oportun să participe frecvent la astfel de dezbateri, care să contribuie la dezvoltarea lor, la acumularea de cunoştinţe noi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” își propune să organizeze cât mai multe întâlniri cu cadrele didactice şi elevii liceelor bucureştene şi din alte județe, în vederea consolidării unui parteneriat ce are ca scop oferirea de suport în orientarea şcolară şi profesională a tinerilor liceeni, sub deviza Educaţie pentru Sănătate.

Mulțumim tuturor colaboratorilor din liceele partenere, cadrelor didactice și elevilor școlii noastre care s-au implicat în buna desfășurare a acestui eveniment!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 217

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes