Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” continuă seria activităților care au ca scop  promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, răspundem invitației Societății Române de Cardiologie și ne alăturăm, în calitate de parteneri, evenimentului ce va avea loc miercuri – 29 septembrie, între orele 11.00 – 18.00.

Activitatea se va desfășura în mai multe puncte din București: Parcul Cișmigiu, Parcul Kiseleff, Parcul Obor, Parcul Eroii Sanitari, Piața Ateneului, Piața Universității.

Pe parcursul întregii zile se va derula o amplă campanie de informare despre sănătatea inimii, despre riscurile afecțiunilor cardiace, dar și despre metodele de prevenție. De asemenea, echipele formate din elevi voluntari vor măsura valorile tensiunii arteriale și vor distribui materiale informative. 

Participanții vor respecta mӑsurile de protecție sanitarӑ și regulile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

În seara zilei de 29 septembrie, mai multe clădiri din București – Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu”, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Universitar de Urgență București, Ateneul Român – vor fi iluminate cu mesajul: „Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!”.

Societatea Română de Cardiologie a desfășurat, în primăvara acestui an, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, un program educațional de informare și comunicare pentru sănătate sub denumirea „Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!”. Programul a avut ca scop informarea asupra hipertensiunii arteriale și s-a adresat elevilor din liceele și din școlile postliceale din București. De asemenea, s-a urmărit creșterea nivelului de informare al tinerilor asupra propriei sănătăți și a sănătății celor dragi, implicarea în viața comunității pentru îmbunătățirea stării de bine, dar și dezvoltarea de noi abilități.

Școala noastră a avut șase echipe înscrise în concurs; două dintre acestea s-au clasat pe podium, ocupând locul I, respectiv locul al III-lea.

 

prof. Sorina Negrei

prof. Raluca Brad

 

 

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 93

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes