Caravana Știință și Imaginație se întoarce la București, în zilele de sâmbătă – 24 septembrie și duminică – 25 septembrie 2022, la Biblioteca Națională a României.

Echipele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” vă așteaptă la standul special amenajat, între orele 11.00 – 22.00.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează cu această ocazie maratonul de testare GRATUITĂ a glicemiei și tensiunii arteriale. Echipe formate din elevi voluntari și profesori – cadre medicale de specialitate sunt pregătite și vor fi prezente pe toată perioada evenimentului.

Echipa revistei Știință și Tehnică vă invită să petreceți împreună cu familia o zi plină de experimente ştiinţifice și să explorați viitorul alături de cercetători, profesori, scriitori și artiști începând de sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11.00, la Biblioteca Națională a României (Bulevardul Unirii nr. 22, București).

Spectacole de știință pentru copii, ateliere, salon de carte, experimente, roboți, invenții și inovații, drone, jocuri în Realitate Virtuală, echipamente de măsurare cinematică a mișcării, echipamente de antrenare a atenției și multe alte surprize vă așteaptă la singurului festival de știință și imaginație din Europa. Evenimentul organizat cu sprijinul Academiei Române, a Ministerului Apărării Naționale, a Ministerului Culturii, Ministerului Cercetării  Inovării și Digitalizării vă aduce și o suită de conferințe cu cei mai cunoscuți animatori ai științei din România.

Cele mai performante telescoape vor fi disponibile publicului larg. Observațiile astronomice încep cu Soarele, chiar de la orele 17.00 – bineînțeles prin filtre speciale. Odată cu lăsarea întunericului, vom putea admira astrele, ghidați de astronomi. Vom observa live planeta Saturn, cu splendidele sale inele, plus satelitul Titan, pe care sunt oceane, lacuri, mari, râuri și bălți (dar din gaz metan lichefiat!). Vom urmări prin telescop și pe Jupiter, cu cei patru sateliți descoperiți în 1609 de Galileo Galilei și cu benzile lui formate din nori de furtună.

De 73 de ani, revista Știință și Tehnică pregătește România pentru impactul cu viitorul. Peste 60 de ONG-uri, institute de cercetare și universități s-au alăturat venerabilei publicații, ce apare acum sub egida Academiei Române, pentru a explica știința pe înțelesul tuturor într-o suită de conferințe și festivaluri reunite sub numele de Caravana Știință și Imaginație cu mesajul „Pregătim România pentru impactul cu viitorul”. (sursa: https://www.stiintasitehnica.com/caravana-stiinta-imaginatie-bucuresti-24-25-septembrie/)

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” sunt parteneri ai evenimentului alături de alte instituții și organizații importante din România.

Vă așteptăm!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 207

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes