Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită luni, 12 iunie 2023, ora 12.30, sediul Codecs, sala 500A, la activitatea de diseminare a informațiilor despre Proiectul internațional – Erasmus+, Acțiunea cheie 1 – Formare profesională (VET), cu numărul 2022-1-RO01-KA121-VET-000063956.

Elevii participanți la cele 2 fluxuri vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate în Riga (Letonia).

 După perioada de selecţie, elevii au urmat trei luni de pregătire profesională, pedagogică, lingivstică şi culturală. În perioada 08 – 19.05.2023 și respectiv 22.05 – 02.06.2023, elevii din anul II, calificarea professională asistent medical generalist și respectiv anul III, calificarea profesională asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare au desfăşurat un stagiu complet de instruire clinică pentru Modulul M21 – Medicină internă și nursing specific (MI. II), respectiv pentru MVIII – Terapia ocupațională.

În Riga, stagiile de instruire clinică s-au desfășurat în mai multe spitale de specialitate: Riga 2nd Hospital, Jurmala Hospital, Hospital of Traumatology and Orthopaedics, Social Care Center Nursing Home „Liepa” și Children’s Clinical University Hospital.

De asemenea, pe lângă activitatea practică, elevii au beneficiat şi de un program cultural, având posibilitatea de a vizita obiectivele turistice și de a intra în contact cu tradiţiile din Letonia.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este acreditată ERASMUS în domeniul Educației și Formării Profesionale de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, începând cu 01.02.2022, conform codului de acreditare 2021-1-RO01-KA120-VET-000047532.

Perioada de valabilitate a acreditării Erasmus+ este 01.02.2022 – 31.12.2027.

Școala noastră beneficiază în anul școlar 2022 – 2023 de un contract de finanțare în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea cheie 1 – Formare profesională (VET), cu numărul 2022-1-RO01-KA121-VET-000063956.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată, fondată în anul 1990 de către Doamna Dr. Mioara Mincu, care pregătește asistenți medicali pentru trei calificări profesionale acreditate: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare.

 

Certificatul de Calificare Profesională Nivel 5, obținut la finalizarea celor 3 ani de studiu, este recunoscut internațional.  

Învățământul postliceal reprezintă nu doar o opțiune pentru elevii care nu au obținut diploma de Bacalaureat, dar și pentru mulți absolvenți de facultăți care trec printr-un proces de reconversie profesională, iar numărul acestora a crescut în fiecare an.

Pregătirea pentru profesia de asistent medical, care este una complexă, le oferă elevilor multe șanse de a practica o profesie foarte căutată în prezent pe plan european și de a accesa astfel un loc de muncă după absolvire.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Nordiana au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

 În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta compenţele profesionale şi lingivstice.

 

Prof. Dr. Andreea Csolti

Director adjunct, Coordonator Proiecte și Programe Internaționale

 

Prof. Raluca Brad

Director Comunicare

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 273

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes