Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită joi24 noiembrie 2022ora 14.00, sediul CODECS, la activitatea de diseminare a informațiilor despre schimbul European Nursing Module.

Elevii Răcăreanu (Cazacu) Silvia, Pazurate Oana Nicoleta și Aicoboae Ionuț Claudiu vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate în perioada 10 – 21 octombrie 2022 în cadrul schimbului European Nursing Module desfășurat la Berner Bildungszentrum Pflege – Berna, Elveția.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este printre puţinele şcoli care oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală. În cadrul Comisiei de proiecte şi parteneriate internaționale se desfășoară mai multe activităţi cu specific internațional. Cea mai importantă activitate este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ).

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost prima școală din România care a devenit membru al Modului European de Nursing – European Nursing Module (ENM), în anul 1999.

Școala este activă în cadrul ENM încă de atunci, organizând anual 3 schimburi de experiență pentru elevi: în lunile octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferăburse pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Conferința anuală a Modului European de Nursing – European Nursing Module (ENM) în anul 2004, urmând să organizeze și în 2024 această conferință.

Școala noastră a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa. În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului.

 

Director adjunct

Responsabil Relații și Proiecte internaționale, Coordonator European Nursing Module

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 265

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes