Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” (Şcoală Asociată UNESCO) și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” organizează la Biblioteca Academiei Române conferința cu tema: EDUCAȚIA PENTRU ȘTIINȚĂ LA TIMPUL VIITOR.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Revista Știință&Tehnică, vineri – 10 Februarie 2023, ora 11.00.

Conferința este dedicată profesorilor de Științe și directorilor unităților gimnaziale și liceale, precum și părinților elevilor din clasa a VIII-a și de liceu, preocupați de educația pentru carieră a copiilor lor.

Îi avem alături de noi pentru o prospectare a viitorului educației și științei în România, pe: Dr. Madlen Șerban, Secretar General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO; Prof. Alexandru Mironov, scriitor și jurnalist; Prof. Univ. Dr. Ing. Gheorghița Jinescu; Dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România; Conf. Univ. Dr. Andreea Paul, Președinte INACO; Prof. Christian Comșa, Președintele Asociației Școlilor Particulare; Prof. Univ. Dr. Florinda Golu, Prodecan al Facultății de Psihologie și Științele Educației; Laura Maria Albani, Director al Muzeului Național Tehnic „Ing. Dimitrie Leonida”.

Premiul „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru Știință

În cadrul evenimentului prezentăm Premiul „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru Știință, inițiat în anul 1997 de către Confederația Națională a Femeilor din România (CNFR), sub coordonarea doamnei dr. Mioara Mincu.

Anul acesta se împlinesc 90 de ani de la nașterea Doamnei Dr. Mioara Mincu, a cărei carieră de pionierat a fost dedicată Educației pentru Știință și Sănătate. Prof. Ing. Elisa Leonida Zamfirescu este prima femeie inginer din țara noastră, din Europa și posibil din lume, cu o contribuție considerabilă în cercetare.

Premiul „Elisa Leonida Zamfirescu” va fi oferit profesorilor pasionați de științe din învățământul preuniversitar.

Pornind de la modelele celor două personalități feminine care au avut un aport important în știință și educație, vă invităm să conturăm împreună scenariile posibile în Educația Viitorului, la intersecția dintre Știință, Cultură, Tehnologie și Inteligență Artificială.

Mai multe informații găsiți pe pagina evenimentului: www.edu.mincu.org

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 388

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes