Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în cadrul Catedrei de Farmacie și Balneofiziokinetoterapie și Recuperare s-a desfășurat activitatea cu tema: Abordarea interdisciplinară a complicațiilor Diabetului zaharat.

Metodologia predării moderne este permanent în atenția cadrelor noastre didactice care au conceput această activitate sub forma unei lecții integrate depășind delimitarea cunoștințelor științifice pe discipline. Astfel, subiectele specifice asistenței farmaceutice și cele ale asistenței pentru recuperare medicală au fost interconectate și s-a realizat expunerea unei imagini în ansamblu a temei medicale abordate.

La activitate au participat: prof. Aurelia Șova – Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”;  prof. Sorina Negrei – Director adjunct; prof. Mioara Marcu – Șef Catedra Nursing și Științe, elevii și profesorii de la cele două calificări, profesori de la calificarea Asistent Medical Generalist.

Lecția a fost susținută de prof. Arina Cristea – Șef Catedra Farmacie – Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, prof. Mariana Bărascu și invitatele din partea Companiei TZMO România: Izabela Voicu – Asistent Medical de Farmacie și Corina Bucur – Consultant medical, care au prezentat caracteristicile produselor din portofoliu, indicațiile acestora, modul de utilizare și recomandare.

Alegerea temei a pornit de la faptul că în cazul pacienților cu Diabet zaharat și complicații cronice este nevoie de o îngrijire realizată prin implicarea personalului din diverse specialități medicale printre care se numără și asistenții de farmacie și cei de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Aceștia trebuie să participe activ în programele de educație și în cele de realizare a tratamentului farmacologic și de recuperare.

Scopul lecției a fost de a îmbina noțiunile teoretice cu cele practice pentru a asigura elevilor dobândirea de abilități utile în viitoarea profesie. Am urmărit să aducem în atenția lor informații despre cele mai noi terapii și tehnologii în domeniu, precum și modul de recomandare și utilizare ale acestora.

Obiectivele vizate au fost: prezentarea unui model de integrare a mijloacelor audio-video într-o lecție integrată, prezentarea unui model de îmbinare a noțiunilor de fiziopatologie, biochimie, farmacologie și recuperare pentru tema abordată, exersarea modului de recomandare a produselor moderne destinate îngrijirii pacienților cu neuropatie, retinopatie și picior diabetic, familiarizarea elevilor cu termeni de specialitate.

Participarea activă a elevilor și profesorilor prezenți și aprecierile doamnei Director – prof. Aurelia Șova – ne-au asigurat că o astfel de lecție interdisciplinară ne permite să rezolvăm o serie de sarcini importante care sunt dificil de implementat în cadrul abordărilor tradiționale: creșterea motivației activităților educaționale datorită formei non-standard a lecției, luarea în considerare a conceptelor care sunt utilizate în diferite domenii, realizarea de conexiuni interdisciplinare şi aplicarea acestora în rezolvarea diverselor   probleme.

 

prof. farm. Arina Cristea

Șef Catedra Farmacie – Balneofiziokinetoterapie

 

prof. kinetoterapeut Mariana Bărăscu

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 203

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes