Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaționale în cadrul cărora elevii școlii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfășurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Elveția, Danemarca, Olanda, Belgia, Rusia, Spania, Italia și altele.

Din anul 1999, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura școală din București membru al Modulului European de Nursing (ENM), în cadrul căruia organizează schimburi de experiență cu școli și universități de nursing europene, oferind burse de studiu participanților. Elevii au ocazia să cunoască studenți din alte țări și să ia contact cu sisteme de sănătate din Europa. Școala a derulat și proiecte europene de mobilitate în cadrul programului Erasmus+.

Schimbul de experiență European Nursing Module (ENM) este un proiect foarte important al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care oferă elevilor posibilitatea de a interacționa cu studenți de la alte școli de nursing din Europa.

Școala noastră susține elevii și îi încurajează să participe la acest program, oferindu-le și o bursă de 350 de euro. ENM trezește interesul cursanților școlii, mai ales că o astfel de experiență le oferă posibilitatea de a experimenta aspecte cât se poate de variate ale nursing-ului la nivel european.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate și pentru a-i forma ca profesioniști pentru sănătatea Europei.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 326

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes