Colegele noastre, prof. dr. Andreea Csolti – Director adjunct, Responsabil Relații și Proiecte internaționale, Coordonator European Nursing Module – și prof. Natalia Chitic – Responsabil Învățământ clinic – s-au întâlnit la Riga (Letonia) cu partenerii noștri din programul Erasmus.

Au avut loc discuții cu reprezentanții spitalelor în care elevii de la calificarea profesională Asistent Medical Generalist (AMG) – anul II de studiu și elevii de la calificarea Asistent Medical Balneofiziokinetoterapie și Recuperare (BFKT) – anul III de studiu vor desfășura stagiile clinice.

„Am vizitat Spitalul de Ortopedie și Traumatologie și Spitalul Universitar din Riga. Partenerii noștri sunt foarte interesați de această colaborare. De exemplu, la Spitalul Universitar din Riga am discutat cu reprezentatii Centrului de Reabilitare, acolo unde vor fi primiți elevii de la BFKT pentru practica specifică modulului de Terapie Ocupațională. Ne-au făcut un tur al centrului și ne-au oferit informații despre modul în care lucrează în echipe interdisciplinare formate din terapeut ocupațional, fizioterapeut, psiholog, logoped și medic de specialitate.

De asemenea, am fost în vizită și la căminul Universității unde vor fi cazați elevii noștri. Condițiile sunt foarte bune, este foarte curat și aproape de centrul orașului.” – ne-a declarat prof. dr. Andreea Csolti.

Despre Riga

Riga este capitala Letoniei, situată pe malul Mării Baltice, la gura de vărsare a râului Daugava în Golful Riga. Este cel mai mare oraș din Țările Baltice, fiind un centru important cultural, educațional, politic, financiar și politic din zonă.

Centrul istoric al orașului Riga a fost inclus în anul 1997 de către UNESCO pe lista locurilor din patrimoniul cultural mondial, iar orașul este remarcat în mod special pentru arhitectura lui în stil Art Nouveau (Jugendstil), putându-se compara din acest punct de vedere numai cu Viena, Praga sau Barcelona.

Riga este amplasată pe locul unei așezări antice a livonienilor, un trib antic fino-ugric, la confluența râurilor Daugava și Ridzene. Râul Ridzene era cunoscut la începuturi sub numele de Riga, într-un moment dat formând un port natural cunoscut drept Lacul Riga, dispărut în ziua de azi. Se consideră că râul a împrumutat numele său orașului. Cursul vechiului râu mai poate fi găsit urmărind străduțele Kalku și Ridzene din Vechea Riga.

Riga e un oraș vechi, cu multă arhitectură medievală, dar și cu zone Art Nouveau și clădiri moderne de sticlă.

Unul din cele mai colorate locuri din Riga este piața centrală, una dintre cele mai vechi și mai mari din Europa, ridicată în câteva hangare părăsite, pe care armatele germane le foloseau drept garaje pentru zepeline. Fiecare hangar are un alt specific. (sursa: www.directbooking.ro)

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este acreditată ERASMUS în domeniul Educației și Formării Profesionale de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, începând cu 01.02.2022, conform codului de acreditare 2021-1-RO01-KA120-VET-000047532.

Perioada de valabilitate a acreditării Erasmus+ este 01.02.2022 – 31.12.2027.

Școala noastră beneficiază în anul școlar 2022 – 2023 de un contract de finanțare în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea cheie 1 – Formare profesională (VET), cu numărul 2022-1-RO01-KA121-VET-000063956.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 426

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes