Primul grup de elevi ai școlii noastre de la calificarea profesională Asistent Medical Generalist – anul II și de la calificarea Asistent Medical Balneofiziokinetoterapie și Recuperare –  anul III, admiși în urma concursului de selecție pentru proiectul Erasmus+, au plecat în această dimineață spre Riga (Letonia), alături de doamnele prof. Natalia Chitic (Responsabil Învățământ clinic) și prof. Daniela Vlădescu.

Pe parcursul celor două săptămâni, elevii vor desfăşura stagii de instruire clinică în spitalele din Riga. De asemenea, pe lângă activitatea practică, vor avea şi program cultural, având posibilitatea de a vizita obiectivele turistice și de a intra în contact cu tradiţiile din Letonia.

Pentru calificarea profesională Asistent Medical Generalist (AMG) stagiul de învățământ clinic se va defășura pentru modulul M21 – Medicină Internă II (MI. II).

Pentru calificarea profesională Asistent Medical Balneofiziokinetoterapie și Recuperare stagiul de instruire practică va fi pentru modulul MVIII – Terapia ocupațională.

Cu ce gânduri pleacă elevii noștri? Iată câteva impresii:

Andrei Dragu (clasa II A – AMG): „Programul Erasmus oferă tinerilor posibilitatea de a studia și de a face practică într-un alt stat membru al UE. Participarea mea la acest program desfășurat în Letonia îmi poate  aduce numeroase beneficii pentru carieră, în special prin dezvoltarea competențelor și experiențelor profesionale.

Voi avea oportunitatea de a învăța despre modul în care funcționează sistemul de sănătate în altă țară, despre cultura medicală și valorile celor de acolo. Aceste cunoștințe pot fi foarte utile în cariera de asistent medical generalist, unde comunicarea și înțelegerea diferitelor culturi sunt esențiale pentru a oferi cele mai bune servicii de îngrijire a pacienților.

Una dintre așteptările majore din partea programului Erasmus este creșterea nivelului de cunoaștere și dezvoltarea competențelor profesionale. Voi avea ocazia să învăț  o limbă nouă, să experimentez o cultură diferită și să încerc adaptarea la un mediu de lucru diferit. Aceste competențe cred că vor fi apreciate de către angajatori și îmi vor oferi avantaje după absolvirea școlii.

De asemenea, pentru mine acest program este important deoarece îmi poate îmbunătăți abilitățile de comunicare și de colaborare într-un context multicultural. Aceste abilități sunt foarte importante pentru o carieră de succes în orice domeniu, dar mai ales în domeniul medical.”

Cosmina Nejloveanu (clasa II A – AMG): „Mă aflu astăzi în aeroport, alături de colegii mei și de profesorii coordonatori, de unde pornește călătoria către Riga (Letonia), dar și către o carieră de succes. M-am înscris inițial în programul ERASMUS+ cu ușoare rețineri, din teama de necunoscut, dar și cu mare entuziasm. Am foarte multe așteptări de la această experiență. Îmi doresc să văd tehnicile, modul de lucru cu pacienții, dar și comportamentul în echipa de lucru a asistenților din Letonia. Atât eu, cât și colegii mei ne dorim să ne întoarcem cu multe experiențe frumoase personale și profesionale, pe care să le dăruim mai departe pacienților și, de ce nu, asistenților medicali din spitalele din țara noastră. Ne dorim să venim mai bogați din punct de vedere spiritual, cultural, professional, pentru a ne atinge obiectivul initial: să fim cei mai buni asistenți medicali!”

Le dorim mult succes elevilor noștri și cadrelor didactice care le sunt alături în această experiență frumoasă!

Echipa noastră a fost felicitată și de doamnele prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. dr. Andreea Csolti – responsabil Relații și Proiecte internaționale, coordonator European Nursing Module și prof. Mioara Marcu – responsabil Catedra Nursing și Științe.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este acreditată ERASMUS în domeniul Educației și Formării Profesionale de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – ANPCDEFP, începând cu 01.02.2022, conform codului de acreditare 2021-1-RO01-KA120-VET-000047532.

Perioada de valabilitate a acreditării Erasmus+ este 01.02.2022 – 31.12.2027.

Școala noastră beneficiază în anul școlar 2022 – 2023 de un contract de finanțare în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea cheie 1 – Formare profesională (VET), cu numărul 2022-1-RO01-KA121-VET-000063956.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 536

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes