Zilele de vară s-au scurs rând pe rând și iată că, parcă fără să ne dăm seama, am ajuns la începutul unui nou an școlar.

Clopoțelul a sunat pentru o nouă generație de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Alături au fost cadrele didactice ale școlii și membrii echipei manageriale: Prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU – Director General, Preşedinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”; Prof. Aurelia ȘOVA – Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”; Prof. dr. Andreea CSOLTI – Director adjunct; Prof. Sorina NEGREI – Director adjunct; Prof. Mioara MARCU – Șef Catedra Nursing și Științe; Prof. Arina CRISTEA – Șef Catedra Farmacie – Balneofiziokinetoterapie; Prof. Alina GRECU – Șef Catedra Științe Socio-Umane; Prof. Natalia CHITIC – Responsabil Învățământ clinic. Au dorit să fie prezenți și partenerii noștri în stagiile clinice – MEDICOVER România (, Recruitment Specialist și Carmen Hliza, HR Business Partner) și rețeaua de farmacii HelpNet (Mădălina Apostol – farmacist trainer).

Bobocii anului I au fost întâmpinați de reprezentanți ai elevilor din anii II și III. Cu toții pornesc într-o călătorie care se anunță interesantă și plină de experiențe pozitive.

Festivitatea a avut loc pentru elevii de la toate calificările, atât pentru cei care au optat pentru programul de dimineață, cât și pentru elevii care au ales cursurile de după-amiază, din dorința de a respecta programul ales de fiecare.

Începutul fiecărui an școlar reprezintă o bucurie și o provocare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

„Ați luat o decizie foarte importantă, și anume, să vă formați ca asistenți medicali. În cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” vă veți forma din punct de vedere al cunoștințelor, dar mai ales ca promotori pentru sănătate. Cea mai importantă condiție este să învățăm să fim oameni puternici, desăvârșiți și să ajutăm pacienții să-și păstreze sănătatea sau să și-o recupereze, fiind alături de ei.” – a afirmat domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu – Președintele Consiliului de Administrație, Director General, în cadrul festivității de deschidere a anului școlar 2022 – 2023.

Prezența la eveniment a doamnelor prof. Florica Ștefănescu și prof. Eugenia Olaru, foste cadre didactice ale școlii noastre și colaboratoare ale Doamnei Dr. Mioara Mincu – cea care cu dăruire și dragoste pentru oameni și pentru profesie a înființat prima școală postliceală sanitară privată din România (în anul 1990) – a adus mai multă emoție, dar și bucuria revederii.

Să fii asistent medical înseamnă să practici o profesie cu mare căutare pe piața muncii, atât în țară, cât și în străinătate.

Urmând cursurile celei mai cunoscute școli postliceale sanitare bucureștene, elevii sunt pregătiți la nivel european, iar certificatele de absolvire sunt recunoscute internațional.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București are parteneriate cu un număr important de unități medicale de stat și private, lanțuri de farmacii și centre de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Viața de elev înseamnă și numeroase activități extrașcolare, de voluntariat, concursuri, conferințe, cursuri masterclass, excursii, Balul Bobocilor și altele menite să îi formeze personal și profesional, la cele mai înalte standarde, pe viitorii asistenți medicali.

Cei 3 ani de școală nu vor fi întotdeauna ușori, dar o echipă profesionistă va fi alături de cei care au pornit azi pe drumul unei profesii ofertante și nobile.

Mult succes, dragi elevi! Toți profesorii vă sunt alături pe drumul cunoașterii. Vă dorim un an școlar cu rezultate remarcabile!

Pentru înregistrarea integrală a evenimentului și mai multe imagini de la festivități, vă invităm pe pagina de Facebook a școlii: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=SPSCD&set=a.5303845849663362

 

 

 

 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 514

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes