Elevii şcolii vocaţionale şi tehnice Eleşkirt 70th Year Republic Vocational and Technical Anatolia HighSchool Yunus Emre Caddesi din Turcia aflaţi în Bucureşti, în schimbul de experienţă de două săptămâni desfăşurat în cadrul proiectului „Home Care Service” (programul Erasmus+) în care şcoala noastră este parteneră, au vizitat în zilele de 27 si azi 28 Aprilie Maternitatea Polizu. Elevii au fost însoţiţi de profesorul lor, doamna Nazli Tuna, şi Prof. nursing Anca Mihai.
 
În cadrul acestor vizite aceştia au putu afla informaţii despre modalităţile de îngrijire ale mamei şi copilului în sarcina cu risc deosebit, despre medicaţia specifică, aparatura medicală folosită în aceste cazuri şi nu în ultimul rând, au văzut documente medicale care se întocmesc de către asistenţii medicali (notarea grafică a funcţiilor vitale în foaia de temperatură, foaia de observaţii etc.).
Doamna Dir.de îngrijiri Mihaela Toader şi D-na Mirela Niculescu, Asistent Şef, alături de celelalte cadre medicale ale secţiilor vizitate au răspuns cu entuziasm tuturor întrebărilor puse de către elevii turci şi profesoara lor.
 
„Am vizitate şi sălile de naşteri şi blocul operator pentru intervenţii chirurgicale ginecologice, iar elevii au avut şansa să asiste pentru prima oară în viaţa lor la o operaţie. Oaspeţii din Turcia au fost foarte încântantaţi de modul în care au fost primiţi şi trataţi în Maternitatea Polizu şi, de asemenea, atât cadrelele medicale cât şi noi, cadrele didactice ale şcolii, am fost foarte plăcut surprinse de pregătirea profesională, de interesul şi seriozitatea acestor elevi participanţi la proiect”, a afirmat doamna Anca Mihai, prof. nursing al şcolii noastre.
 
 
{gallery}stories/2015/elevii-turci-in-vizita-la-maternitatea-polizu{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 289

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes