În perioada 28 martie – 8 aprilie, Școala Postliceală Sanitară Carol Davila găzduiește o grupă de 18 elevi și un profesor din Turcia, de la Pursaklar Yahya Kemal Ve Mehmet Sönmez Technical Anatolia High Scool din Ankara. Schimbul are loc în cadrul unui program Erasmus Plus care are ca temă: EU Model for Global Enlightenment in Epilepsy far from the Mystical Power.

De o săptămână, elevii veniți se bucură de programul care a cuprins prezentarea sistemului sanitar din România, de cursurile teoretice susținute de profesorii școlii noastre prof. Anca Mihai, prof. Mirela Avram, dr. prof.  Cristina Ioana Codreanu și dna. Prof. Rodica Muscat. Temele prezentate au cuprins detalii despre modul în care este studiat și tratat în sistemul de învățământ românesc diagnosticul de epilepsie.

În săptămâna 4 – 7 aprilie au loc vizitele de studiu pe grupe coordonate de prof. Mirela Avram, prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai în spitalul Bagdasar Arseni.

Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” reprezintă unul dintre cele mai importante spitale de urgență din București, deservind o populație de circa 4 milioane de locuitori din București și județele limitrofe, cu un număr de 558 paturi spitalizare continuă și 5 paturi spitalizare de zi. Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, cu care Școala Postliceală Sanitară Carol Davila derulează un parteneriat de practică, este cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România (263 paturi) ce abordează întreagă patologie traumatică, tumorală, vasculară, malformativă, craniană, degenerativă și spinală.

Activitatea comună derulată EU Model for Global Enlightenment in Epilepsy far from the Mystical Power se va încheia în data de 7 aprilie cu diseminarea în școală, când vă așteptăm la prezentarea impresiilor oaspeților noștri.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 1.157

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes