La Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân” a avut loc o nouă activitate online din cadrul Proiectului „Învățați să ajutați!”, derulat de școala noastră în liceele din București și județele limitrofe.

Doamna prof. Marilena Olimpia Pușcaș le-a oferit liceenilor informații esențiale despre tema „Consumul de droguri și efectele asupra organismului uman”.

„Consumul de droguri, în timpul adolescenței, este o problemă des întâlnită. Din păcate, tinerii rareori văd o legătură între acțiunile de astăzi și consecințele de mâine, astfel încât foarte puțini dintre ei conștientizează problema și iau măsuri în această privință.

Există multe motive pentru care adolescenții sunt mai predispuși la consumul de droguri decât adulții. Studiile din trecut obișnuiau să arate „distracția” ca prim motiv pentru consumul acestora, însă studiile mai recente arată că aceștia folosesc drogurile pentru a-și „rezolva problemele”. Cercetările realizate în ultima perioadă de către asociația „Parteneri pentru America fără Droguri” au arătat că 73% dintre adolescenții care consumă droguri le folosesc pentru a face față presiunii școlare. Surprinzător, doar 7% dintre părinții acestora credeau că fiii și fiicele lor sunt afectați de cerințele prea mari de la școală. Prea multă responsabilitate în adolescență aduce cu sine o tensiune interioară căruia tânărul nu este pregătit să îi facă față, încercând, astfel, să se elibereze de ea prin diferite metode, așa cum sunt drogurile.” (sursa: www.psihodiagnoza.ro/consumul-de-droguri-la-adolescenti)

Prezentarea „Vaccinoterapia ca formă de profilaxie” a fost, de asemenea, urmărită cu mare interes de liceeni. Este întotdeauna mai bine să previi o boală decât să o tratezi după ce s-a produs. Vaccinarea este cu atât mai importantă în prezent, în contextul pandemiei Covid-19.

Boli frecvente în trecut, inclusiv poliomielită, rujeolă (pojar), difterie, pertussis (tuse convulsivă), rubeolă, oreion (parotidită epidemică), tetanus, rotavirus și haemophilus influenzae tip b (Hib) pot fi în prezent prevenite prin vaccinare. Datorită vaccinului, una dintre cele mai severe boli din istorie – variola – a fost eradicată. De-a lungul anilor, vaccinurile au prevenit nenumărate cazuri de boală și au salvat milioane de vieți.

sursa foto: www.nurse.plus

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 388

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes