Street Delivery este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile orașelor din România. Pentru 3 zile, str. Arthur Verona, din centrul  Bucureștiului, a fost destinată doar pietonilor, care s-au bucurat de ateliere cu o gamă variată de activităţi, expoziţii de artă, demonstrații și discuţii pe teme de responsabilizare socială.

Misiunea  acestui eveniment anual este de a crea o experiență citadină prin care să se demonstreze cum ar putea funcționa un oraș pentru oameni, nu doar pentru mașini, un oraș în care pietonii să aibă prioritate.

Street Delivery a fost fondat în mai 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

 

Tema de anul acesta s-a numit „Grădini posibile”, scopul fiind acela de a reda spaţiile verzi bucureştenilor.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei ediţii a fost readucerea în atenţia publicului, după 25 de ani, a Grădinii Universitarilor, o zonă verde în mijlocul Bucureştiului, dar inaccesibilă în tot acest timp. Această grădină, întinsă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, aparţine de un monument istoric, ridicat în 1860, Casa Librecht-Filipescu, astăzi cunoscută drept Casa Universitarilor. De asemenea, în acest spaţiu se găsesc şi unele dintre cele mai vechi sere din Bucureşti. Pe parcursul celor trei zile de Street Delivery, grădina a fost spaţiu de relaxare, de vizionat filme, spaţiu pentru ateliere de grădinărit, precum şi loc de discuţii.

 

Dintr-un oraș dedicat pietonilor, nu poate lipsi educația pentru sănătate. De aceea, echipele de elevi voluntari, coordonate de doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Adriana Păunescu, prof. Andreea Cenușă, prof. Alice Ragazan, prof. Marilena Pușcaș și prof. Raluca Brad, au participat în perioada 9 – 11 iunie la acest eveniment stradal. Au fost prezentate oferta școlii noastre, dar și noțiuni de educație pentru sănătate.

Este de remarcat și prezența elevilor participanți la Programul Erasmus +, fluxul 3 Germania.

 

„Ne-a surprins să remarcăm interesul crescut al persoanelor întâlnite la acest eveniment, care s-au dovedit a fi pasionate şi de domeniul nostru sanitar, dornice chiar să urmeze această carieră de viitor”, a afirmat prof. Adriana Păunescu.

 

Un alt eveniment din acest weekend a fost Festivalul Cireșelor. Prof. Nicoleta Oprea, împreună cu elevii voluntari, a participat la acest eveniment.

 

prof. Raluca Brad

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 116

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes