Evenimentul pentru arte, urbanism şi arhitectură Street Delivery, ediţia a 13-a, a avut loc în perioada 15 – 17 iunie, pe strada Pictor Arthur Verona din Bucureşti. Tema ediţiei 2018 a fost „Smart Cities?”.

Street Delivery dă startul celui mai influent eveniment de responsabilitate civică din România pentru o urgenţă comună: nevoia unor oraşe pentru oameni.

 

Potrivit organizatorilor, „în 2018, situaţia arată din ce în ce mai alarmant. Avem prea mulţi ani de recuperat în oraşe care continuă să ne sacrifice. Cum aducem înapoi timpul pierdut? Deprinderile obsesive, automate, pe care le punem zilnic în practică, ne deteriorează mediul şi bunăstarea încât ne trezim că petrecem ani de zile într-un trafic infernal dând vina pe ceilalţi, dar nu ne-am da jos din maşină să mergem pe jos, cu bicicleta sau autobuzul. E prea complicat. Respirăm cel mai poluat aer din Europa, dar turnăm şi mai mult beton peste puţinul spaţiu verde pe care îl mai avem. Suntem conştienţi că automobilul a cucerit fiecare metru de promenadă, dar continuăm să lărgim bulevarde în loc să oferim mai mult loc oamenilor.

 

Organizaţii şi companii, cetăţeni, cu toții au fost invitați să propună moduri prin care oraşele să devină mai inteligente, mai vii, mai prietenoase cu locuitorii lor.

Ce este, în fond, un „smart city”? „Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută? Un buzzword de marketing sau o direcţie inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează şi mai mult, distrugând comunitatea? Un oraş „smart” îşi şterge trecutul pentru tot ce-i nou sau ştie să aibă grijă de propria sa memorie şi identitate? Ce poţi face într-un oraş în care sistemul de reciclare ba nu există, ba nu funcţionează? Cât de „smart” e să ai o grădină deasupra blocului sau pe acoperişul clădirii în care lucrezi?”, se întreabă organizatorii.

 

Street Delivery a fost iniţiat în 2006 de Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România.

(sursa:https://www.news.ro/entertainment/street-delivery-2018-va-avea-loc-in-perioada-15-17-iunie-pe-strada-pictor-arthur-verona-tema-editiei-smart-cities-1922403102002018051118091589)

Dintr-un „oraș smart” nu poate lipsi Educația pentru Sănătate. De aceea, ca în fiecare an, echipele de elevi voluntari, coordonate de prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Mirela Avram, prof. Alice Ragazan, prof. Simona Radu, prof. Iulia Leuciuc, prof. Adina Preda, au participat la acest eveniment stradal. Au fost prezentate oferta școlii noastre, dar și noțiuni de educație pentru sănătate.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 157

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes