O echipă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a participat recent la o nouă activitate în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”. Liceenii au avut ocazia să afle aspecte din viața medicală, să înțeleagă profesia de asistent medical, să cunoască importanța educației pentru sănătate. Echipa, formată din prof. Raluca Kiyak și elevii clasei I  A – AMG: Roxana Rădoi, Florina Topor, Alina Negoț, Alina Vișinică, Tatiana Bădoi, a prezentat oferta educațională a școlii și tehnici de prim ajutor.

 „Este o altă realizare importantă și le mulțumesc foarte mult elevilor mei  pentru implicare si susținere în acest proiect! E remarcabil să vezi cum o pasiune se poate materializa într-un mic ajutor pentru cei care au cu adevărat nevoie de suportul nostru. Cred că este o metodă eficientă prin care noi putem ajuta, putem promova educația pentru sănătate și tehnicile de prim ajutor! Este foarte important să începem cât mai de timpuriu în rândul elevilor. Pe lângă faptul că ne ajutăm pe noi toţi învăţându-i tehnici de prim ajutor, îi ajutăm să fie niște adulţi sănătoşi, să înveţe noţiuni de igienă, să se ferească de boli transmisibile şi să intervină în cazul unui accident.” – a declarat prof. Raluca Kiyak.

Alina Negoț ( clasa I A – AMG ): „Am fost întâmpinați de elevi care și-au dorit foarte mult să învețe să acorde primul ajutor în mod corect și profesionist. Îi mulțumim foarte mult doamnei profesor de nursing Raluca Kiyak, care ne-a pregătit pentru această activitate și s-a implicat foarte mult. Liceenii au participat activ și au fost încântați să găsească răspunsurile la rebusul pe teme medicale, conceput de doamna prof. Kiyak. Ceea ce ne-a impresionat au fost mesajele frumoase pe care ei le-au scris pentru noi pe mascota în formă de inimă, realizată chiar de mine. Mulți dintre cei prezenți au afirmat că vor alege profesia de asistent medical și doresc să devină elevi ai școlii.” 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 420

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes