DSCN3681Marți, 8 aprilie 2014, s-a desfășurat la Școală Gimnazială Dr. Mioară Mincu” din Contești, Dâmboviţa o activitate organizată de o parte din profesorii și elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” în parteneriat cu şcoala din Conţeşti.

Evenimentul a cuprins 2 activități desfășurate simultan:

– Prima activitate : „Primul ajutor” care a prezentat elevilor Școlii Gimnaziale „Dr. Mioară Mincu” măsuri de prim ajutor reprezentate de poziția laterală de siguranță, resuscitarea cardio – respiratorie, metodă Heimlich, primul ajutor în cazul hemoragiilor, primul ajutor în caz de entorse, luxații, fracturi , primul ajutor în caz de arsuri, electrocutare și insolație.

– Cea de-a două activitate având titlul generic de „Educaţie pentru sănătate” a reprezentat o activitate prin intermediul căreia elevilor Școlii Gimnaziale „Dr. Mioară Mincu” le-au fost prezentate informații cu privire la igiena și normele de igiena, transmiterea bolilor, ce reprezintă o alimentație sănătoasă și rolul pe care diferitele tipuri de alimente îl au la nivelul organismului, precum și rolul pe care îl are sportul în dezvoltarea armonioasă a organismului.

Coordonatorul evenimentului din partea Școlii Gimnaziale „Dr. Mioară Mincu” este prof. Alină Radu, coordonator de proiecte extrașcolare.

La eveniment au participat, din partea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” prof. Costache Cristina, prof. Mihai Anca și prof. Csolti Andreea care au coordonat cele 2 activități. De asemenea, la eveniment au participat și Simona Huian, elevă în anul III și bursier Dr. Mioară Mincu, Nica (Dragomir) Daniela, Sandulescu Claudia, BadulescuLiliana, Petre Georgian și Balaș Octavian, elevi în anul I, specializarea Asistent Medical Generalist.

La cele 2 activități organizare au participat elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale „Dr. Mioară Mincu”. Aceștia ar putea fi caracterizați că și elevi model datorită gradului de implicare ridicat în activitățile desfășurate, a interesului crescut pentru subiectele abordate și a cunoștințelor de specialitate dobândite până în prezent.

Se dorește că prin intermediul acestor activități, copiii, viitori cetăţeni ai comunei Contești, să fie educați și formați în spiritul unui cetăţean român și european educat și responsabil.

Coordonatorul evenimentului din partea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” este doamna prof. Sorina Negrei, coordonatorul comisiei de proiecte extrașcolare. Elevii Școalii Gimnaziale Dr. Mioara Mincu din Contesti au primit mere oferite prin amabilitatea domnului Preşedinte Director General Alexandru Ioan Mincu, venind in completarea discutiei legate de alimentatia sanatoasa si de importanta pe care fructele o au in regimul alimentar al fiecarei persoane.

Profesorii și elevii Școlii Gimnaziale „Dr. Mioară Mincu” au transmis prin intermediul cadrelor didactice prezente în acțiunea realizată astăzi, 8 aprilie 2014, domnului Preşedinte Director General Alexandru Ioan Mincu, mii de mulțumiri și urări de bine cu ocazia Săbătorilor Pascale.

{gallery}2014/contestiaprilie{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 138

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes