În Săptămâna Școala Altfel, Educația pentru Sănătate a mixat teme extrem de utile fiecărui participant la viața socială. Întrucât nu vârsta este ținta preocupărilor noastre când venim înspre comunitatea școlilor, ci doar promovarea datoriei de a ne ajuta aproapele, am readus în atenție un aspect extrem de important:

Educația pentru Sănătate trebuie să debuteze încă de la vârste fragede!

Astfel că, elevele noastre: Diana Melania Popa (Scarlat) – anul III D, Luminița Stoica – III F și Laura Roziana Manolache – I J, coordonate de către doamna prof. Adriana Păunescu, au prezentat tehnici de prim ajutor elevilor din clasele primare. Entuziasmul și curiozitatea micilor școlari au dinamizat intervenția viitorilor Educatori pentru Sănătate.

Prezentarea temelor de prim ajutor a fost susținută de către eleva noastră, Diana Melania Popa (Scarlat), voluntar în cadrul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov din iulie 2017, deținătoare a diplomei de BLS Provider, în urma cursului organizat de către European Resuscitation Council.

Diana ne-a declarat: „Consider că este important ca fiecare să învățăm să acordăm primul ajutor (Basic Life Support), deoarece nu putem ști niciodată cu ce situații ne putem întâlni. Este o adevărată plăcere să privesc satisfacția copiilor de școală primară după ce reușesc să efectueze manevrele de prim ajutor, simțindu-se mai siguri pe ei și mai bucuroși pentru reușita lor.”

prof. Adriana Păunescu

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 84

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes