Educația pentru Sănătate este necesară încă din copilărie. Întrucât nu vârsta este ținta preocupărilor noastre când venim înspre comunitatea școlilor, ci doar promovarea datoriei de a ne ajuta aproapele, readucem în atenție un aspect extrem de important: Educația pentru Sănătate trebuie să debuteze încă de la vârste fragede!

O echipă a școlii noastre împreună cu elevi ai Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, sub îndrumarea doamnei prof. Cristina Costache, a organizat din nou demonstrații de prim ajutor în fața claselor de gimnaziu de a VII-a și a VIII-a ale Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”. În ambele prezentări, elevii noștri au demonstrat tehnici de prim ajutor (resuscitarea cardiorespiratorie, manevra Heimlich și prim ajutor în hemoragii), implicând și pe elevii liceului gazdă.

Entuziasmul și curiozitatea colegilor mai mici au dinamizat intervenția viitorilor Educatori pentru Sănătate.

Este important ca fiecare să învețe să acorde primul ajutor (Basic Life Support), deoarece nu putem ști niciodată cu ce situații ne putem întâlni.

Mulțumim pentru organizare doamnei prof. Loredana Văsîi și elevilor Colegiului Economic „Costin C Kirițescu” pentru primire și pentru organizarea evenimentului.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 152

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes