Nina Pham – o asistenta medicala din Dallas in varsta de 26 de ani, a fost acuzata de presa americana de neglijenta pentru raspandirea virusului ebola, prin incalcarea protocoalelor de securitate, lucru care i-a nemultumit profund pe colegii ei de breasla.  Tanara asistenta este prima persoana din SUA care s-a imbolnavit de ebola, ingrijind un pacient sosit din Liberia. Se pare ca starea ei clinica a fost stabilizata in urma unei transfuzii de sange de la un supravietuitor de ebola.  


„Nimeni nu a putut sa spuna ce s-a intamplat, dar in acelasi timp, reactia lor initiala a fost sa acuze o asistenta care si-a pus viata in pericol pentru a ingriji acest pacient, stiind ca aceasta ar fi un risc pentru sanatatea si siguranta si chiar viata ei. Noi am solicitat pregatire pentru lupta cu acest virus, echipament optim de cel mai inalt nivel, inclusiv costume speciale pentru o astfel de situatie”, a spus Katy Roemer, nursa, purtatoare de cuvant a National Nurses United.
Intre timp Belgia se confrunta cu un al 3-lea caz suspect de ebola. Primele 2 au fost alarme false, dar de datat asta o persoana care a calatorit recent in Guineea este supusa unor teste intr-o zona izolata intr-un spital din Bruxelles. Si in UK, aeroportul Heathrow urmeaza sa inceapa un screening in vederea depistarii bolii ebola, pentru pasagerii veniti din tari cu risc: Liberia, Guineea, Sierra Leone.
 

Barack Obama a îmbrăţişat şi a pupat două asistente medicale care au tratat bolnavi de Ebola 

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a îmbrăţişat şi a pupat două asistente medicale din oraşul american Atlanta care au tratat pacienţi bolnavi de Ebola, dând asigurări că nu s-a temut că va lua virusul febrei hemoragice.

 Vezi articolul aici

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 104

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes