Colinda copiilor de la Școala Generală „Dr. Mioara Mincu” din Contești

 

Ca în fiecare an, copiii de la Școala Generală „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița) ne-au colindat, înaintea sărbătorilor de iarnă.

Ziua lor a început cu vizita la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”- o lume magică deschisă tuturor copiilor. Ghidul muzeului le-a oferit informații interesante despre viața plantelor și a animalelor, dar și despre importanța protejării mediului, a speciilor și a habitatelor.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este cel mai mare muzeu de profil din România. A fost înființat la 3 noiembrie 1834, din inițiativa banului Mihalache Ghica (fratele domnitorului Alexandru Ghica, în acea perioadă fiind ministrul Afacerilor Interne). Patrimoniul actual al muzeului cuprinde colecții zoologice, de minerale și roci, paleontologice și etnografice, toate acestea însumând peste 2 milioane de piese.

După vizita la muzeu, unde au fost însoțiți și de prof. Cristina Costache, prof. Claudia Săndulescu și prof. Anca Mihai, a urmat școala noastră. Au fost întâmpinați de doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova, prof. Anca Grecu -director adjunct, cadre didactice și elevi.

Copiii, alături de doamna director prof. Lucica Nicolae, prof. Daniel Alexandru (director adjunct), prof. Alina Radu (coordonator Programe și Proiecte educative), prof. de muzică Valentin Gheorghe și doamna Stela Huian ne-au întâmpinat cu zâmbete și căldură, mulțumiri și colinde.

Surprizele au continuat, astfel că, după ce am luat masa impreună, a urmat serbarea de Crăciun. Colindele pregătite de ei ne-au emoționat și ne-au amintit de copilărie. La finalul programului, copiii au primit multe daruri din partea școlii noastre.

Parteneriatul public – privat, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural, semnat între școala noastră și Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Contești continuă și pe parcursul anului școlar 2018 – 2019, colaborarea dintre cele două instituții partenere fiind o onoare și o datorie de suflet.

 

prof. Cristina Costache

prof. Raluca Brad 

 

 

Tradiții de Crăciun la „Carol Davila”

 

La fel ca în fiecare an, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă prin activități și programe speciale.

Doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova: „Suntem bucuroși să avem alături de noi invitați deosebiți, să intrăm în atmosfera minunată a sărbătorilor, să lăsăm grijile pe care le avem și să ne bucurăm împreună. Sunt prezenți cei care au lucrat o viață alături de Doamna Doctor Mioara Mincu: doamnele Augustina Cristescu, Georgeta Ionică, Felicia Tudorache, farmacist Maricica Rădulescu, prof. Ruxandra Spătaru, dr. Cătălina Niculescu, prof. Eugenia Olaru, prof. Angela Chițu, prof. univ. dr. Gheorghe Felea. Mulțumim pentru prezență și colaboratorilor noștri de la Școala din Conțești. Avem alături și pe colegii noștri, pe care îi felicităm și le mulțumim pentru rezultatele deosebite din acest an. Împreună am reușit să facem lucruri deosebite. Suntem onorați să fie aici și domnul Președinte al Consiliului de Administrație, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu. Vă mulțumim tutror pentru prezență!”

Ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor de iarnă,  grupuri de elevi ai școlii noastre vin să ne colinde. Din an în an, mai mulți şi tot mai talentaţi colindători ne îmbogăţesc sufletele cu urările lor şi cu bucuria pe care o au de a dărui. Coordonaţi de prof. Natalia Chitic și prof. Adriana Jerca, ne-au colindat și anul acesta și i-am primit cu aceeași bucurie.

De mulţi ani alături de noi, grupul MELOS TON ne-a încântat, ca de fiecare dată, cu recitalul de colinde interpretate cu atât de mult har.

 

prof. Raluca Brad

 

foto: Vlad Năstase (clasa I C – AMG)

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 148

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes