Anul acesta a venit cu multe restricții și provocări, iar unul dintre cuvintele foarte folosite a fost „altfel”. Poate că am resimțit mai mult ca oricând nevoia de interacțiune, nevoia de a fi împreună cu ai noștri, fie că vorbim de familie, fie că ne referim la prieteni, colegi, oameni dragi cu care obișnuiam să împărțim fiecare zi.

Pandemia nu ne-a ținut însă departe nici în acest decembrie, parcă mai gri ca de obicei, de tradiția de a ne întâlni în prag de sărbători pentru a ne ura, a ne colinda și a ne bucura împreună. 

La fel ca în fiecare an, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a reunit colaboratori de acum, dar și din alte timpuri, profesori, elevi pentru a cânta împreună colindele noastre românești. Chiar dacă întâlnirea s-a desfășurat online, emoția de a fi împreună s-a regăsit în inima fiecăruia.

Doamna prof. Aurelia Șova, director al școlii noastre, a deschis evenimentul: „Ne bucurăm să fim împreună în această atmosferă caldă și frumoasă, în așteptarea sărbătorilor de iarnă. Mulțumesc domnului director și întregii echipe pentru participare. Sunt alături de noi, ca în fiecare an, și reprezentanții Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița): prof. Lucia Nicolae (director), prof. Daniel Alexandru (director adjunct), prof. Alina Radu (coordonator Programe și Proiecte educative), prof. de muzică Valentin Gheorghe. De asemenea, mulțumesc invitaților noștri! Vă urez un An Nou cu sănătate și multe realizări!”

Domnul Președinte al Consiliului de Administrație, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, prezent la eveniment, a afirmat: „Mă bucur foarte mult să vă văd! Îmi este foarte dor de toată echipa! Țin să felicit pe organizatorii acestui eveniment, care a devenit o tradiție atât de frumoasă. Iată că reușim să o continuăm și anul acesta; este o dovadă că învățăm lucruri noi, ne adaptăm, ne redefinim ca persoane, iar ca organizație ne continuăm misiunea și mergem înainte. Să nu uităm să ne iubim și să îi iubim pe cei din jurul nostru. Sunt foarte mândru de echipă și de toți cei care ne sunt alături. Vă felicit pe toți! Să avem Sărbători fericite și un An Nou cu bine!”

Prof. Sorina Negrei, coordonator al evenimentului: „Mă bucur că ne întâlnim chiar și în această formulă. Iată că învățăm să ne bucurăm indiferent de distanța dintre noi. Sper ca și această serbare să ne ajungă la suflet și spiritul Crăciunului să dăinuie în noi și între noi chiar dacă nu ne-am mai întâlnit așa cum făceam în anii anteriori. Vă urez Sărbători cu bine și multă sănătate!”

Prof. Alina Radu (coordonator Programe și Proiecte educative) și prof. de muzică Valentin Gheorghe de la Școala Generală „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița) au fost ca în fiecare an alături de noi. Colindele pregătite de domnul profesor ne-au emoționat și ne-au amintit de copilărie.

Corul școlii noastre, coordonat de prof. Adriana Jerca, ne-a încântat cu un material video special pregătit pentru acest eveniment. Colindătorii de la clasele I-H și I-I, calificarea AMG, ne-au bucurat inimile înainte de sărbători. Invitatul special a fost Filip, care a ținut să ne transmită urarea lui, chiar la începutul materialului video. Felicitări, dragii noștri!

 

Eleva Mihaela Hârbu (clasa I-I), a pregătit o colindă tradițională în prag de sărbători.

Corul MELOS TON este alături de noi de mai bine de 10 ani. De fiecare dată, în luna decembrie, intrăm împreună în atmosfera de sărbătoare și ne bucurăm de colindele interpretate cu mult har. Anul acesta, ne-au pregătit un material video care amintește de întâlnirile noastre încărcate de emoție. Vă mulțumim! 

Dan Mihai Bărbulescu, dirijorul corului Melos Ton: „Dragi gazde, iată că a mai trecut un an și  este din nou vremea colindelor. Sunt ani buni de când, cu bucurie și cu mult drag, vă colindăm în buna tradiție strămoșească. Mulțumim, gazde bune, pentru că ne-ați primit din nou pentru a vă aduce vestea cea mare a Nașterii Mântuitorului. În acest an al grelelor încercări la care întreaga omenire a fost supusă, noi am venit să vă aducem un licăr de lumină, care să însenineze gândurile dumneavoastră și care să aducă putere în dorința de a trece cu bine peste aceste vremuri de mare cumpănă. Mulțumim pentru că suntem împreună, mulțumim pentru că ne ascultați și nu lăsați colindele românești să moară. Programul de anul acesta sperăm că va aduce voie bună în inimile dumneavoastră, belșug în casă și liniște în suflet. Vă urăm un An Nou cu bine!”

Sărbătoarea Crăciunului este poate la fel de așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari. Pentru fiecare are o semnificație aparte, însă pentru toți Crăciunul ar trebui să însemne bucurie. Este timpul pentru colindele copilăriei, este timpul pentru a oferi daruri tuturor și, mai ales, celor cu care viața nu a fost atât de generoasă. Este momentul în care privim cu urme de regret la trecut, dar cu speranță și credință la ce urmează.

Sărbători cu bine!

 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 160

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes