Crăciunul este despre iubire, despre fericirea din ochii celor dragi, despre liniștea casei, despre familie și prieteni, despre iertare, despre ceea ce te face fericit, despre mirosul de brad și de portocale, despre colinde, despre dorințe pentru noul an, despre fulgii de nea priviți de la fereastră, despre depănat amintiri în jurul mesei, despre zâmbete, despre speranță că anul care vine va fi și mai bun.

Așa au simțit și echipele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” care s-au reunit alături de colaboratori și parteneri, de ieri și de azi, pentru a sărbători Crăciunul împreună.

Atmosfera de sărbătoare, plină de veselie și multe zâmbete, a fost acompaniată de clinchete de clopoțel și de glasurile colindătorilor.

Prof. Sorina Negrei ne-a introdus într-o poveste specială ai cărei protagoniști suntem acum și noi, cei de azi:

Vă spunem un călduros: Bine ați venit, dragi colegi, onorați invitați și dragi colaboratori! Ne bucurăm să fim din nou împreună. Sărbătorile de iarnă ne aduc cele mai speciale momente, în care ne gândim la cei dragi, la oamenii care sunt alături de noi, dar și la cei care nu mai sunt. Îi purtăm mereu în gândurile și în acțiunile noastre. Vă invit să reflectăm mai mult la noțiunile de dragoste, dăruire și bunătate. Poate unii dintre dumneavoastră își amintesc de povestea pe are v-am prezentat-o anul trecut. O poveste care începea în 1933. Este anul în care s-a născut cea care a fost Doamna doctor Mioara Mincu. Povestea continuă, iar noi suntem parte a acelei povești.

Povestea de astăzi este despre contemporanitate, este despre ceea ce suntem noi și cine suntem noi. Noi – Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, noi – Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și dumneavoastră, colaboratorii și partenerii noștri în educație și sănătate. Așadar, este povestea noastră, a tuturor. Azi scriem o nouă filă – cea care poartă amprenta anului 2022.”

Prezent la eveniment, domnul Președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, a afirmat: „Mulțumesc echipei care a organizat acest eveniment și vă mulțumesc tuturor pentru că suntem ÎMPREUNĂ. Avem cea mai frumoasă meserie din lume, cea de Educator, și trebuie să învățăm să o facem din ce în ce mai bine.

Educația se face cu dragoste. Fiecare dintre noi scriem zi de zi niște povești de dragoste și sunt onorat să sărbătorim împreună al 33 -lea brad, pentru că de 33 de ani suntem în acest proiect educațional. Fără Educație nu există viitor și fără Sănătate nu putem să facem ceea ce ne propunem!

Nu sunt încă manuale scrise despre cum să ne luptăm cu ignoranța, cu răutatea lumii de azi, cu care ne confruntăm, dar pe unele începem să le scriem noi.  Și agenda pe care am conceput-o pentru acest Crăciun ne reprezintă, este un instrument care să ne fie de folos în Educația pentru Știință și pentru Sănătate. 

Este o onoare să petrecem Crăciunul împreună. Ne bucurăm și ne simțim foarte bine și am ascultat colinde, ne amintim cât de frumos era când și noi colindam și cât de frumos este să colinzi. Să nu uităm să zâmbim, așa cum spunea și mama mea – dr. Mioara Mincu – pentru că mulți au nevoie de zâmbetul nostru. Când zâmbim suntem mai puternici. Apoi, odată cu zâmbetul, dăruim încredere celui din fața noastră și sentimentul că nu este singur. Vă mulțumesc!

Doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”: „Mulțumesc foarte mult tuturor invitaților noștri pentru prezența la eveniment. Este un moment important, încărcat de mare bucurie. Sper ca și la anul să fim sănătoși, să ne revedem în aceeași formație, să ne bucurăm împreună de aceste momente frumoase și de realizările noastre. Bucuria de a fi împreună este darul cel mai de preț și îi mulțumim domnului director general, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, care a dorit să organizăm acest eveniment.

Suntem bucuroși să avem alături de noi invitați speciali, să intrăm în atmosfera minunată a sărbătorilor, să lăsăm grijile pe care le avem și să ne bucurăm împreună.”

Alături de noi au fost prezenți membri fondatori ai Confederației Naționale a Femeilor din România și ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”: doamna prof. univ. dr. Gheorghița Jinescu și doamna avocat Nicola Tibacu; doamna dr. Alice Grasu, manager al Serviciului Ambulanţă Bucureşti – Ilfov; doamna Măriuca Ivan, preşedinte al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă din România; doamna prof. Ruxandra Spătaru; reprezentanți ai Inspectoratului Școlar General al Municipiului București; colaboratori din unitățile sanitare private – Medicover – și de stat; colaboratori din instituțiile bancare – Garanti Bank. De asemenea, ca în fiecare an, au fost împreună cu noi și reprezentanții Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița). Un invitat special, care ne-a vorbit despre echitatea în educație și despre abilitățile socio-emoționale ale unui educator, a fost prof. univ. dr. Gelu Duminică.

Cu toții am primit cu bucurie și emoție colindele elevilor noștri, ale elevilor de la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, ale corului Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Conțești (județul Dâmbovița).

În final, așa cum ne-a obișnuit în ultimii 12 ani, Corul Melos Ton a fost din nou alături de noi și ne-a încântat, ca de fiecare dată, cu recitalul de colinde interpretate cu atât de mult har.

Sărbătoarea Crăciunului are pentru fiecare o semnificație aparte, însă pentru toți Crăciunul ar trebui să însemne bucurie. Este timpul pentru colindele copilăriei, este timpul pentru a oferi daruri tuturor și, mai ales, celor cu care viața nu a fost atât de generoasă. Este momentul în care privim cu urme de regret la trecut, dar cu speranță și credință la ce urmează.

Sărbători cu pace, armonie și bucurie!

 

prof. Raluca Brad

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 407

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes